Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič o neúčasti Nadala: Šanca pre ostatných. Srb prezradil top trojku budúcnosti

Srbský tenista Novak Djokovič sa tento týždeň predstaví na antukovom turnaji ATP 1000 v Monte Carle. Na súťažnom kurte sa predstaví po vyše mesiaci.

10.04.2023 07:20
djokovič 2 Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (4)

Djokovičovu dlhšiu prestávku spôsobila jeho neúčasť na turnajoch v Indian Wells a Miami. Do USA nemohol odcestovať vzhľadom k tomu, že nie je očkovaný.

Na tlačovej konferencii pred štartom turnaja odpovedal aj na otázku, ako veľmi ho ovplyvní to, že zo zápasového rytmu vypadol na niekoľko mesiacov.

Svetlana Kuznecovová Čítajte viac Celý svet je rusofóbny, hnevá slávnu rodáčku z Petrohradu. Kuznecovová kritizuje bývalú českú rivalku Kvitovú

„Na to som si už zvykol. Ani minulý rok som v USA nemohol hrať. Ale je to v poriadku, mal som aspoň viac tréningovom na antuke, čo je pozitívum pred touto časťou sezóny,“ skonštatoval Djokovič s tým, že v Monte Carle sa mu v posledných rokoch príliš nedarilo.

Vlani skončil na podujatí už v 2. kole na rakete Alejandra Davidovicha Fokinu a naposledy sa z víťazstva v monackom kniežatstve tešil ešte v roku 2015.

„Som v inej situácii v porovnaní s vlaňajškom. Mám v nohách viac zápasov ako v minulom roku a preto som so súčasnou situáciou spokojný,“ uviedla svetová jednotka.

Jelena Dokičová Čítajte viac Kedysi hviezdna Srbka priznala, ako ju otec po prehrách trestal. Dodnes ju z toho bolia holene

Neobišiel ani neúčasť Rafaela Nadala, ktorý sa v Monte Carle nepredstaví kvôli zraneniu. „Je to strata pre turnaj aj tenis. Je to najväčší a najúspešnejší antukár všetkých čias,“ pochválil svojho najväčšieho rivala.

Zároveň však našiel pri jeho absencii aj pozitívum. „Na druhej strane je to príležitosť pre nás ostatných dostať sa čo najďalej a získať tu titul.“

Na záver tlačovej konferencie naznačil, kto podľa neho bude v budúcnosti tvoriť najlepšiu trojku svetového tenisu.

Iga Swiateková Čítajte viac Zákaz pre Rusov mal prísť už pred rokom, tvrdí tenisová jednotka. Poukázala aj na situáciu po druhej svetovej vojne

„Carlos Alcaraz má skvelú mentalitu a je osviežujúce vidieť novú rivalitu medzi ním a Jannikom Sinnerom. Oni dvaja a Holger Rune sú lídrami mladej generácie. Možno práve oni budú novou veľkou trojkou,“ dodal Djokovič.

Srbský tenista má v 1. kola turnaja v Monte Carle voľno a v druhom si zahrá s víťazom zápasu medzi Mackenzie McDonaldom a Ivanom Gahkovom.

Tenisoví boháči. Ako sú na tom Slováci a Slovenky? Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Získali kvantum trofejí, zarobili desiatky...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #ATP #Novak Djokovič #Monte Carlo