Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kedysi hviezdna Srbka priznala, ako ju otec po prehrách trestal. Dodnes ju z toho bolia holene

O drsnej výchove tenistky Jeleny Dokičovej sa vie dlho, ale zakaždým, keď zaspomína na šialené príhody so svojim otcom, tak je každý v úplnom šoku.

08.04.2023 22:26
Jelena Dokičová Foto:
Jelena Dokičová v roku 2012.
debata (16)

Bývalá svetová štvorka aj tentoraz zverejnením spomienky odkryla krutú minulosť, ale to všetko robí s dobrým úmyslom, chce tým upozorňovať na problematiku domáceho násilia.

Pred šiestimi rokmi vydala knihu s otvorenou spoveďou, ktorá pobúrila nezasvätenú verejnosť. Šialené praktiky jej otca, ktorý bol zároveň aj jej trénerom, dodnes vzbudzujú oprávnené obavy o jeho duševné zdravie. Teraz sa opäť podelila o jednu zo spomienok, ktoré ju aj teraz traumatizujú.

„Opuchnuté, pomliaždené a krvácajúce holene od toho, ako ma celú noc mlátil a kopal ostrými topánkami priamo do mojich holení za to, že som prehrala zápas. Tieto snímky boli zhotovené o viac ako 2 týždne neskôr a ja som bola stále silne pomliaždená. Mala som 17 rokov,“ začala rozprávanie k fotke z US Open v roku 2000.

„Dodnes mám z tohto výprasku citlivé a hrboľaté holene. Z každého kopanca je jazva. Prežila som, ale nie každá žena alebo dievča má také šťastie. A to je smutná realita,“ pokračovala v popise následkov násilia zo strany otca.

Carla Suárezová Navarrová Čítajte viac Niekdajšia ženská svetová šestka prekonala rakovinu a chváli sa radostnou správou. Čaká dvojičky s futbalistkou

Aj kvôli tomu je pre ňu boj proti domácemu násiliu životným poslaním.

„Nikdy neprestanem bojovať a hovoriť o tomto probléme, najmä pre tých, ktorí nemôžu a nemajú hlas,“ ukončila svoj príspevok, ktorým chcela dodať odvahu všetkým ženám, ktoré prechádzajú niečím podobným.

Srbská rodáčka s austrálskym občianstvom zažiarila na tenisovom okruhu už v šestnástich rokoch na slávnom Wimbledone. Ani značné úspechy v útlom veku ju však neuchránili pred fyzickým násilím a trestami.

Tenisoví boháči. Ako sú na tom Slováci a Slovenky? Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Získali kvantum trofejí, zarobili desiatky...
16 debata chyba
Viac na túto tému: #Jelena Dokičová