Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hantuchová: Na tráve mám veľké šance

Zo slovenských tenistov má najväčšie nádeje na úspech na wimbledonskej tráve. Daniela Hantuchová tam už hrala aj vo štvrťfinále. Tento rok bude v Londýne obhajovať účasť medzi poslednou šestnástkou. Exkluzívne z Londýna od redaktora Pravdy.

25.06.2007 05:59
debata

Tento rok sa vám na tráve darilo. V Briminghame ste postúpili do štvrťfinále a v Hertogenboschi dokonca až do semifinále. Bola to dobrá príprava na Wimbledon?
Myslím si, že môžem byť veľmi spokojná. Dosiahla som dobré výsledky a uspokojila ma aj kvalita hry. Aj keď, stále je čo zlepšovať. Škoda zlého počasia na oboch turnajoch, pretože som nemala dostatok príležitostí na tréning. Tie mi museli vynahradiť zápasy.

S ktorým zápasom z odohratých siedmich ste boli najviac spokojná?
Jednoznačne so štvrťfinálovým duelom v Hertogenboschi proti Srbke Ivanovičovej. Po jednom z najlepších výkonov na tráve v mojej kariére som suverénne vyhrala. Ane som nedala žiadnu šancu na úspech. Škoda len, že podobnú hru som nezopakovala aj v semifinále proti Čakvetadzeovej. V tom zápase však zohral svoju rolu aj nekvalitný povrch na vedľajšom dvorci.

S akou formou teda prídete na posvätnú trávu do Wimbledonu?
Cítim sa veľmi dobre, ale všetko ukážu až prvé zápasy. Na každom turnaji je dôležité prejsť cez prvé-druhé kolo a na grandslamových to platí dvojnásobne. Verím, že budem hrať dobre.

V prvom kole narazíte na svetovú juniorskú jednotku Rusku Anastasiu Pavľučenkovú. Hovorí vám jej meno niečo?
Vôbec ju nepoznám. Na mene súperky nezáleží. Musím sa sústrediť hlavne na seba a svoju hru.

Vlani ste prehrali v osemifnále s Belgičankou Justine Heninovou. Myslíte na obhajobu výsledku?
Týmto sa vôbec nezaoberám. Myslím vždy na najbližší zápas a nepozerám sa dopredu do pavúka.

Vo štvorhre sa predstavíte po boku s Ivanovičovou. Ako vznikol nápad vytvoriť túto atraktívnu dvojicu?
S Anou sa už veľmi dlho poznáme a sme dobré kamarátky. Chceli sme si spolu zahrať a vyšlo to.

Čo pre vás znamená Wimbledon?
Reprezentuje kus tenisovej histórie. Je to prvý grandslamový turnaj, ktorý som videla v televízii a zamilovala som si ho.

Na ktoré miesto vo vašom turnajovom rebríčku by ste ho zaradili?
Určite na prvé. Tráva ako hrací povrch mi veľmi vyhovuje a práve na nej mám najväčšie šance dosiahnuť úspech. Aj keď tohtoročný Roland Garros mi ukázal, že úspešná môžem byť aj na pomalej antuke.

Nekazí vám náladu premenlivé londýnske počasie?
Na to som si už najmä v posledných dňoch zvykla. Všade, kam prídem, začne pršať. Akoby som privolávala dážď. Dúfam, že vo Wimbledone to platiť nebude.

debata chyba