Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MS bez jednotky draftu, reprezentácii dala košom. Moje telo je vo vývoji, vysvetľuje

Francúzsky basketbalista Victor Wembanyama nebude reprezentovať svoju krajinu na majstrovstvách sveta na Filipínach, v Japonsku a Indonézii (25. augusta - 10. septembra).

26.06.2023 13:59
Victor Wembanyama Foto: ,
Victor Wembanyama v drese San Antonia pred fotoreportérmi.
debata

Devätnásťročný pivot, ktorý sa stal tohtoročnou draftovou jednotkou v zámorskej NBA, zdôvodnil svoju neúčasť tým, že chce šetriť svoje stále mladé telo.

Wembanyamu si vybral z prvého miesta vstupného draftu klub San Antonio Spurs.

Victor Wembanyama Čítajte aj Generačný talent. Jednotkou draftu NBA je podľa očakávania tínedžer z Francúzska

„Chcem chrániť svoje telo, ktoré je stále vo vývoji. Je to pre mňa ťažké rozhodnutie, ale je nezvratné,“ povedal pre denník L’Equipe mladý basketbalista, ktorý sa rozhodol po porade s priateľmi a lekármi.

Svoju absenciu na MS už tlmočil cez víkend trénerovi i spoluhráčom z národného tímu. Podľa jeho slov Spurs naňho netlačili a akceptovali by každé jeho rozhodnutie.

Denver Čítajte aj Šialené scény v americkom Denveri. Pri oslavách basketbalových kráľov sa strieľalo, sanitky vozili zranených

Wembanyama je považovaný za generačný talent. Má 226 cm, no napriek svojej výške je mimoriadne pohyblivý a dokáže zvládať aj rozohrávačskú činnosť. Minulú sezónu odohral vo francúzskom prvoligovom tíme Metropolitans 92 Paríž.

Najlepšie zarábajúci športovci v uplynulom roku Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
V top päťdesiatke najbohatších športovcov v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Victor Wembanyama