Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Postup je fajn, potlesk na mieste, ale mexické vlny nie. Veľké futbalové váhy budú na ME, Calzona a spol. až v lete môžu byť naozajstní frajeri

Je to tam. Dokonca 90 minút pred záverečným hvizdom kvalifikácie. Slováci nikdy predtým nepostúpili na šampionát takýmto dominantným spôsobom. Na jar - po úbohom začiatku - by sa nám o niečom takom ani len nesnívalo.

17.11.2023 12:48
Slovensko - Island 33 Foto: ,
Hotovo, Slovensko ide na ME 2024!
debata (5)

Proti Islandu to bol veľmi pekný výkon. Dokonca bravúrny. Calzonovi zverenci prehrávali, zdvihli sa a súpera napokon pohodlne zdolali.

V podobnej situácii už zlyhali onakvejšie mužstvá. V minulosti dvakrát aj Slováci – proti Slovinsku 2009 a Bielorusku 2015.

Posledný krok býva ťažký a oni tlaku tentoraz nepodľahli. Za to im patrí potlesk. S mexickými vlnami však ešte počkajme.

Slovensko - Island 24 Čítajte viac Tvária sa ako bohovia, ale nemajú slovenské srdcia. Calzona si po úspechu vybavoval účty so svojimi kritikmi

Pohľad na tabuľku je jasný a pre tých, ktorí sa v živote prísne držia faktov, nie je o čom. Nemuseli pritom vidieť ani jeden zápas. Keď mužstvo cestuje na ME z piateho výkonnostného koša, je to vraj v každom prípade bezvýhradný úspech.

Pravda je ale aj taká, že Slováci si neporadili s jediným silnejším súperom. Nemuseli, lebo toto zďaleka nebol Island 2016, ani Bosna 2014. Spolu s Luxemburskom nemajú aktuálne vo svojom strede porovnateľnú futbalovú kvalitu.

Slovensko - Island 34 Čítajte viac Brániť kamaráta Mbappého na ME? Môžete sa prežehnať a čakať, preglgol si Škriniar. Hovorí však o evidentnom progrese

Mimochodom, ak v argumentácii často skĺzame k spojeniu „malé Slovensko proti veľkému XY“, pozrime sa, koho sme to nechali za sebou. Počtom obyvateľov polovičné Slovensko, kde sa aj futbal rieši podľa národnostného kľúča, Bratislavu, polovičnú Bratislavu a Nové Zámky.

A to všetko v situácii, keď na majstrovstvá Európy ide takmer polovica kontinentu. Veď len Slováci na ne pocestujú tretíkrát v rade. Azda aj napriek eufórii uznáte, že „veľký úspech“ vyzerá trošku inak.

Futbal Slovensko reprezentácia Čítajte viac Výnimočné víťazstvo, parádne hodnotenie. Kto si za Island vyslúžil jednotku? Premiantov bolo mnoho, slabých výkonov pomenej

Už o dva týždne sa dozvieme súperov pre budúcoročné Euro. V Nemecku Francesco Calzona a spol. narazia na iné futbalové váhy. Možno aj ťažšie ako Ronaldovo Portugalsko.

Šancí zdolať silnejšieho budú mať hneď niekoľko. V lete môžu byť naozajstní frajeri.

Kvalifikačný duel Slovensko - Island Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Slovenskú hymnu zahrala folklórna skupina.
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Island #slovenskí futbalisti