Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brániť kamaráta Mbappého na ME? Môžete sa prežehnať a čakať, preglgol si Škriniar. Hovorí však o evidentnom progrese

Bol oporou zadných radov. Kapitánom na správnom mieste. Milan Škriniar v lete pocestuje už na svoj tretí európsky šampionát, ako kapitán však bude mať premiéru. Po dueli s Islandom odpovedal na otázky novinárov.

17.11.2023 08:44
Slovensko - Island 34 Foto: ,
Milan Škriniar oslavuje postup na ME 2024.
debata

Čo ste si pomysleli po inkasovanom góle na 0:1?
Veru, bola to komplikácia, aj keď sme začali veľmi dobre. Nešťastná situácia, nešťastná hlavička, tečovaná a odrazená, ktorá tam napokon padla. No ja som tomuto mužstvu aj tak veril.

Som rád, ako sme zareagovali, lebo pokojne sa mohlo stať aj to, že by sme stuhli. My sme však hneď dali z rohu gól a potom premenili penaltu. A pokračovali sme v tom aj v druhom polčase. Skvelé.

Slovensko - Island 24 Čítajte viac Tvária sa ako bohovia, ale nemajú slovenské srdcia. Calzona si po úspechu vybavoval účty so svojimi kritikmi

To ste už asi vedeli, že v lete pôjdete na Euro…

Asi áno. Keď sme viedli 4:1, veril som, že to už zvládneme. Napriek tomu som aj naďalej na chalanov kričal, povzbudzoval ich, aby zostali v zápase, lebo niekedy stačí jediná situácia a zmení celý priebeh zápasu.

Dve minúty pred koncom ste dokonca hecovali publikum. Užívali ste si to?

Celý čas nás fanúšikovia hnali dopredu, aj keď sme prehrávali. Cítili sme ich. Teraz sa s nami môžu tešiť.

Plné Tehelné pole, veľa strelených gólov. Takto ste si to predstavovali?

Z pohľadu obrancu škoda dvoch inkasovaných gólov. Ale pre divákov to muselo byť super a my to predsa robíme aj pre nich.

Na začiatku kvalifikácie sme mali dva ciele – postúpiť na Euro a prilákať späť našich fanúšikov. Podarilo sa nám to už zápas pred finišom kvalifikácie. Nie je nič viac, ako keď si ľudia na tribúnach užívajú a spievajú s nami.

Bude mať kapitán oslavy pod kontrolou?

Určite to spolu s trénermi a celým realizačným tímom nejako oslávime. V piatok večer si asi dáme nejaký ľahší tréning a od soboty sa už budeme sústrediť na Bosnu. Neviem, či dostanú priestor iní hráči, ale určite sa pripravíme tak, ako na iné bežné stretnutie. Budeme bojovať za Slovensko.

Čo pre vás vôbec znamená, že prvýkrát privediete na európsky šampionát mužstvo z pozície slovenského kapitána?

Možno ho ešte zmenia (smiech). Je to česť. Máme výbornú partiu a som na ňu hrdý. Máme ešte nejaký čas, aby sme naše futbalové princípy vylepšili. Aby sme boli ešte efektívnejší a niektoré veci si zautomatizovali. Tak, aby sme na Eure spravili dobrý výsledok.

Je postup vašou odpoveďou všetkým pochybovačom?

My sme o sebe nikdy nepochybovali. Nie vždy boli naše výkony optimálne, ale napriek tomu sme to výsledkovo zvládali. To však patrí k futbalu – keď si idete za cieľom, prikloní sa k vám aj šťastie.

Proti Portugalsku sme doma hrali skvele a nič sme z toho nemali, v Luxembursku zasa veľa nepredviedli a vyhrali. Tak to skrátka je.

Slovensko - Island 31 Čítajte viac Bravó, chlapci! Slováci postúpili na ME, proti Islandu predviedli štvorgólový obrat

Aký je Calzonov prínos k postupu?

To, že máme definitívu už zápas pred koncom kvalifikácie, hovorí za všetko. To je ten najväčší prínos. Vidieť to aj na ihrisku – chceme hrať futbal. Progres je evidentný. Konečne sme sa mohli tešiť z postupu pred domácimi fanúšikmi.

Čo tak si zahrať na ME aj proti vášmu spoluhráčovi z Paríža – Kilianovi Mbappému?

Myslíte? (smiech) No, bolo by to super. Čo sa týka Európy, sú asi najsilnejší, ale na šampionáte si veľmi nenavyberáte.

Už viete ako naňho?

Môžete sa prežehnať a čakať.

Kvalifikačný duel Slovensko - Island Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Slovenskú hymnu zahrala folklórna skupina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Island #Kilian Mbappé #slovenská futbalová reprezentáca #Milan Škrinoar