Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Grobian, počastovali ho Maďari. Norris žartíky po rozbití trofeje ľutuje, v niečom však neustúpi

Patril medzi najvýraznejšie postavy Veľkej ceny Maďarska. Nielen vďaka skvelému výkonu na trati, ale aj udalostiam na pódiovom ceremoniáli a po ňom.

28.07.2023 16:39
Lando Norris Foto: ,
Lando Norris.
debata

Pretekár Lando Norris finišoval na druhom mieste a na stupni víťazov zopakoval svoju tradičnú oslavu – dno fľaše šampanského buchol o pódium. Kúsok jazdca McLarenu s efektným gejzírom však tentoraz nedopadol úplne podľa jeho predstáv – zhodil pri ňom totiž trofej pre víťaza Maxa Verstappena.

Porcelánová cena za takmer 40-tisíc eur, ktorú spoločnosť Herend vyrába pol roka, sa rozbila.

Max Verstappen Čítajte viac Vyrábali ju pol roka, stojí milióny forintov. Pretekár McLarenu komentoval rozbitie trofeje svojsky, Maďari reagujú

Norris sa snažil nepríjemnosť zľahčiť, po incidente na Hungaroringu sa smial a vinu zhodil na víťaza, ktorý mal trofej strážiť a nedávať ju tak blízko k okraju pódia. Na sociálnych sieťach sa naňho spustila vlna kritiky predovšetkým od fanúšikov z Maďarska, okrem iného ho nazvali „neúctivým grobianom“.

S odstupom niekoľkých dní však Brit svoju rétoriku zmenil. Pred Veľkou cenou Belgicka uviedol, že ho celá situácia mrzí.

791371086 Čítajte viac Trapas vo formule 1, oslava sa zvrtla. Norris rozbil víťaznú trofej Verstappenovi

„V prvom rade chce sa chcem ospravedlniť. Nebolo mojím úmyslom urobiť niečo také.

Viem, čo to pre Maďarov znamená, je to súčasť ich kultúry a tak ďalej,“ vravel na tlačovej konferencii na okruhu Spa s tým, že moment sa udial v eufórii z oslavy a ospravedlnil sa aj Verstappenovi.

791357612 Čítajte aj Historický moment vo formule 1: Verstappen doviedol tím Red Bull k rekordu

„Robil som si z toho žarty, čo som zrejme nemal robiť. Ale cítil som sa naozaj zle. Keby mi toto spravil s trofejou on, nahnevalo by ma to.

Ospravedlnil som sa jemu a aj tým ľuďom, ktorí venovali čas a energiu na to, aby všetko pripravili. Skutočne som nechcel, aby sa stalo toto. Budem opatrnejší," prisľúbil, no zároveň od svojej tradície s buchnutím fľaše neupustí:

„Trofeje dám bokom a budem v tom pokračovať.“

30. Lewis Hamilton Čítajte aj Bude 7-násobný majster sveta jazdiť v Mercedese? Šéf tímu Wolff prehovoril o Hamiltonovi

Daždivý tréning na VC Belgicka pre Sainza

V prvom a jedinom meranom tréningu na Veľkú cenu Belgicka F1 bol najrýchlejší Španiel Carlos Sainz. Jazdec tímu Ferrari zaznamenal v daždivom počasí na okruhu v Spa-Francorchamps čas 2:03,207 min. Druhý bol Austrálčan Oscar Piastri (McLaren), ktorý zaostal o 585 tisícin sekundy, tretí skončil jeho tímový kolega Norris (+1,277).

Hustý dážď spôsobil, že jazdci a tímy neriskovali, mnohí šetrili pneumatiky. Líder šampionátu a obhajca titulu Max Verstappen z tímu Red Bull neodjazdil ani jedno merané kolo. (TASR)

Najkrajšie monoposty formuly 1 v histórii Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
15. Williams FW14 (1991).
debata chyba
Viac na túto tému: #Lando Norris