Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyrábali ju pol roka, stojí milióny forintov. Pretekár McLarenu komentoval rozbitie trofeje svojsky, Maďari reagujú

Výrobca porcelánu Herend zhotoví novú trofej pre víťaza Veľkej ceny Maďarska Maxovi Verstappenovi po tom, čo ju holandskému pretekárovi nešťastne rozbil druhý muž nedeľných pretekov Lando Norris.

24.07.2023 10:34
Max Verstappen Foto: ,
Max Verstappen s rozbitou trofejou.
debata (5)

Ten zopakoval svoje efektné otvorenie fľaše šampanského buchnutím o pódium, na ktorom mal úradujúci majster sveta položenú vzácnu cenu. Tá následne spadla a zlomila sa.

„Nie som si istý, čo sa stalo. Podľa mňa to Max položil blízko k okraju pódia. Našťastie nie je môj problém, čo sa stane s trofejou pre víťaza, ale jeho,“ komentoval na tlačovej konferencii pretekár McLarenu Norris incident s pohárom. Pozrite si ho:

Týmito slovami poriadne pobúril maďarských fanúšikov na facebooku.

„Trochu rešpektu, Lando, toto je naozaj neúctivé správanie. Na tej trofeji pracovalo viacero ľudí dlhé mesiace,“ napísal v komentároch pod príspevkom s výrokom 23-ročného Brita jeden z priaznivcov.

„Možno ti to za volantom ide, ale mimo neho si grobian. Mal by si si vážiť takú trofej. Aha, pre teba je tých 15 miliónov forintov omrvinka,“ pridal sa ďalší kritik Norrisových slov.

791023495 Čítajte aj Dojímavá scéna v F1: Chlapca vydesila nehoda, najlepší tím mu pripravil doživotný zážitok

Spoločnosť Herend informovala, že existuje druhý exemplár trofeje pre víťaza veľkej ceny, ktorého výroba sa už začala. Namiesto obvyklých šiestich mesiacov sa k jej právoplatnému držiteľovi dostane už o niekoľko týždňov.

Cena trofeje je 15-miliónov forintov (necelých 40-tisíc eur), jeho výroba trvá približne šesť mesiacov. Generálny riaditeľ Herendu Attila Simon pre M4 uviedol, že značka hrá dôležitú úlohu aj pri budovaní maďarského národného imidžu, takže trofej z 19. storočia s orientálnym vzorom nahradia.

Na sociálnych sieťach sa objavil príspevok, v ktorom spojili rozbitie trofeje s víkendovým prekonaním rekordu 11 víťazstiev za sebou jedným tímom z roku 1988, ktorý doteraz patril práve McLarenu. Red Bull zaznamenal 12. triumf za sebou.

„Zlomený rekord, zlomená trofej,“ píše sa na twitteri Red Bullu s označením britského tímu pri snímke Verstappena odnášajúceho jej dve časti.

791371086 Čítajte aj Trapas vo formule 1, oslava sa zvrtla. Norris rozbil víťaznú trofej Verstappenovi

V ďalšom príspevku sa pokúsili požičať sekundové lepidlo. „Tím Red Bull ho napokon nebude potrebovať,“ napísal portál Index.hu.

Najbohatší pretekári v histórii formuly 1 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Medzi najväčšími boháčmi v histórii formuly 1...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Max Verstappen #Lando Norris