Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičanky berú v Györi len víťazstvo

V značne oslabenej zostave, no s jednoznačným cieľom vyhrať, sa predstavia basketbalistky Good Angels Košice vo štvrtok o 18.00 v euroligovom dueli v Györi.

30.01.2014 13:00
Marošš Kováčik Foto: ,
Tréner Good Angels Košice Maroš Kováčik so svojimi zverenkami. Vedenie klubu zháňa posilu pod kôš po odchode Levčenkovej.
debata

Desaťnásobný majster Slovenska potrebuje víťazstvo nad outsiderom základnej A-skupiny (maďarské družstvo má bilanciu 0 výhier a 6 prehier), aby si vo zvyšných zápasoch vybojoval výhodu domáceho prostredia v play off. V prvom vzájomnom súboji v novembri vyhrali Košičanky po nie práve ideálnom výkone 75:64.

V odvete bude mať tréner Maroš Kováčik k dispozícii výrazne pozmenený káder oproti predošlým súbojom v Eurolige. V Košiciach už nepôsobí dvojica Levčenková, Pindrochová, Kupčíková odišla na materskú dovolenku a problémy s kolenami trápia dvojicu podkošových hráčok Piersonová, Krivačevičová.

„Zranenie Piersonovej je vážne, má poškodené oba menisky a natrhnutý krížny väz. Výsledky magnetickej rezonancie sme poslali do New Yorku, kde si ich pozrú lekári, ktorí jej v lete robili artroskopiu. Po konzultácii s nimi sa Planette rozhodne, či podstúpi operáciu už teraz alebo sa podrobí konzervatívnej liečbe. Výrazne lepšie je na tom Tijana, ktorej zranenie nie je vážne a v krátkom čase sa opäť zapojí do tréningového procesu. Definitívne vylúčení nie je ani jej štart v Györi,“ prezradil generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

Vedenie klubu zháňa posilu pod kôš (potrebuje zaplátať dieru aj po Levčenkovej), zatiaľ však bezúspešne. Vo štvrtok sa tak bude Kováčik pod košom spoliehať asi len na dvojicu Hruščáková, Janoščíková. „Bude to ťažké, ale napriek tomu musíme vyhrať. Nič iné si nepripúšťame,“ tvrdí Jendrichovský, ktorý naznačil, že sila basketbalistiek Györu nie je väčšia než Ružomberku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Good Angels Košice #Euroliga basketbalistiek