Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov čaká v Rumunsku boj o prvé miesto

Po pohodovom rozbehu s Cyprom čaká slovenských hádzanárov fuška s Rumunskom. Pobijú sa s ním o jediné postupové miesto v 2. skupine kvalifikácie MS 2015. Prvý vzájomný zápas sa uskutoční v nedeľu v Bukurešti.

02.11.2013 11:00
Zoltán Heister Foto:
Tréner Slovenska Zoltán Heister.
debata

Zverenci Zoltána Heistera si v úvodnom súboji novej kvalifikácie bez problémov poradili v Považskej Bystrici s outsiderom Cyprom 35:14 (16:5). „Bola to dobrá príprava na Rumunov,“ skonštatoval spokojný tréner.

Slováci si vyskúšali niektoré alternatívy hry, ukázali viacero pekných akcií a schuti si zastrieľali. Antl, najlepší strelec zápasu, dal osem gólov a všetky v druhom polčase.

„Cyperčania mali dobrý pohyb, preverili nás v obrane. V útoku sme mali dosť priestoru, ale to nebolo tentoraz podstatné. Zápas s Rumunskom bude iný,“ pokračoval Heister.

Pred odletom do Bukurešti pribudol do kádra pivot nemeckého Gummersbachu Kopčo, ktorý mal zdravotné problémy a proti Cypru chýbal.

Aj rumunskí hádzanári úspešne vstúpili do kvalifikácie. Vo štvrtok sa potrápili so štvrtým tímom v 2. skupine Talianskom na jeho pôde v Pescare, no napokon tesne vyhrali 23:22 (11:9). Zajtra sa víťazné tímy stretnú v priamom súboji o prvé miesto v tabuľke.

Rumuni patria medzi najúspešnejšie tímy v histórii mužskej hádzanej, ale v posledných rokoch sa im natoľko nedarí a na veľkých podujatiach chýbali. Podľa Heistera však majú stále nepríjemný tím.

„Máme o súperovi dostatok aktuálnych informácií, videli sme ich súboje v predchádzajúcej kvalifikácii, z ktorej nepostúpili na ME 2014. Ich prednosťou je rýchly prechod do útoku, majú fyzicky silných hráčov a hrajú agresívnu hádzanú,“ približuje súpera.

Tvorca hry a najnovšie aj jeden z Heisterových asistentov Peter Kukučka zdôrazňuje, že tím odchádza do Bukurešti s jediným cieľom – vyhrať. Podľa neho má Slovensko širší káder, čo by v ťažkom a vyrovnanom súboji mohlo rozhodnúť.

Tabuľka 2. skupiny
1. Slovensko 1 1 0 0 35:14 2
2. Rumunsko 1 1 0 0 23:22 2
3. Taliansko 1 0 0 1 22:23 0
4. Cyprus 1 0 0 1 14:35 0
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hádzaná #Rumunsko