Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozčarovanie v Česku: Ročník Slovákov 2006 je suverénne najslabší, tvrdí exreprezentant. A porazia nás

Hokejové majstrovstvá sveta do 18 rokov skončili pre Česko neúspechom, keď ich z turnaja vyprevadili Slováci po víťazstve 3:2. Z predvedenej hry aj výsledku bol rozladený aj bývalý reprezentant Radek Duda.

03.05.2024 10:07
MS 18 Slovensko vs Česko Foto:
Nestáva sa často, aby sa českí hokejoví juniori sklonili pred tými slovenskými.
debata (35)

Bývalý útočník nenachádzal veľa pozitívnych slov na hru českých mladíkov. „Ideme na výsledok, ale nie na zlepšovanie hráčov. Musíme im dávať šancu, niekam ich posúvať a zlepšovať čo najrýchlejšou cestou,“ povedal Duda pre tn.cz.

Čakanie na medailový úspech u českej osemnástky trvá už desať rokov. Naposledy sa z cenného kovu tešila v roku 2014, keď vo Fínsku získala striebro. „V Česku máme veľa talentov, ale absolútne s nimi nevieme pracovať. Je to len výsledok toho, kde sa nachádzame. Pre mňa bol už šok, že chlapci prehrali s Kazachstanom,“ pripomenul nečakané zlyhanie v skupine proti outsiderovi, s ktorým Česi prehrali 3:4 po predĺžení.

Dominik Graňák Čítajte viac MS berieme príliš osobne. Prídete však do Švédska a zistíte, že to je iný svet

Napriek tomu si postup vybojovali z druhého miesta v skupine a proti Slovensku boli jasným favoritom. „Od tých čias, čo chodím sledovať hráčov, je ročník Slovákov 2006 suverénne najslabší. A porazia nás. To len svedčí o tom, že niečo tu v Česku robíme zle,“ kritizoval Duda s tým, že hokejisti do 18 rokov nemajú výkonnosť.

Následne, aspoň čiastočne, pochváli výber trénera Martina Dendisa. „Všetka česť Slovákom, ktorí bojovali, hrali nad svoje možnosti. Ale na Hlinkovi (Hlinka-Gretzky Cupe) boli šialení. Ubehlo osem mesiacov a už nás porážajú. Niečo asi robíme zle,“ doplnil Duda.

Podľa neho je problémom aj skutočnosť, že v českej juniorskej súťaži hrá veľa mužstiev a polovicu národného tímu tvoria hokejisti pôsobiaci v Kanade. „Z dobrý hráčov nevieme robiť fantastických. Je to sériová výroba. Musíme pozerať do zámoria, Švédi a Fíni majú približne rovnaké problémy.“

Slovensko na MS 2024 podľa bookmakerov Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Slovenská hokejová horúčka sa pomaly blíži....
35 debata chyba
Viac na túto tému: #MS do 18 rokov #Radek Duda