Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lopušanová sa nepresadila, mladé Slovenky skončili. Proti Fínsku nedali ani gól

Slovenské hokejistky skončili na MS hráčok do 18 rokov vo štvrťfinále. Nad ich sily boli reprezentantky Fínska, ktorým vo štvrtok podľahli 0:2.

11.01.2024 16:00 , aktualizované: 18:58
Nela Lopušanová. Foto:
V štvrťfinálovom zápase sa tentokrát 15-ročná Nela Lopušanová nepresadila.
debata (3)

Fínky sa stali druhými semifinalistkami po Češkách. Tie si vo štvrtok poradili s obhajkyňami striebra Švédkami 4:2.

Slovenky počas celého zápasu vzdorovali favorizovanému súperovi a v prvej tretine si vypracovali niekoľko sľubných šancí.

Július Hudáček Čítajte viac Pellegrini spustil kampaň. Zastal sa Hudáčka, hejterov označil za pokrytcov. Čo odkázal brankárovi?

Viac z hry v nej však mali Fínky, no nedokázali prekonať brankárku Debnárovú. Bezgólové skóre vydržalo do 32. minúty, keď Kuusistová poslala Fínky do vedenia.

Slovenské reprezentantky mohli vyrovnať v následnej presilovke, no nepodarilo sa im to ani v dvoch početných výhodách v úvode tretej časti. Dôležitý gól na 2:0 strelila v 52. minúte Ekoluomová a Slovenky už nedokázali odpovedať.

MS hráčok do 18 rokov, štvrťfinále:
Fínsko – Slovensko 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Góly: 32. Kuusistová (Ekoluomová, Byskatová), 52. Ekoluomová. Rozhodovali: Haacková (Nem.), Willinerová (Švajč.) – Gottlibetová (Maď.), Moleková (SR), vylúčené: 4:1 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 265 divákov.
SR: Debnárová – Masláková, Mateičková, Tomaštíková, Halušková, Kostková, Tischlerová – Blichová, Beňáková, Paulínyová – Juríková, Tóthová, Lopušanová – Lacková, Komlošová, Lačná

hlas (zdroj: hockeyslovakia.sk):
Gabriela Sabolová, trénerka SR: „Odohrali sme vyrovnaný zápas, o čom svedčí aj pomer striel. Ani jeden z tímov si nevypracoval veľa vyložených šancí. Na kolená nás dostali nevyužité presilovky. Mali sme ich viacero a to, že sme ich nezužitkovali, rozhodlo o konečnom výsledku. Fínky nás nijako neprekvapili. Naše dievčatá si uvedomili dôležitosť štvrťfinálového duelu a zároveň cítili šancu na úspech. Preto hrali zodpovedne a plnili si defenzívne úlohy, z čoho vyplynul obojstranne opatrnejší hokej. V zostave nám chýbali dve hráčky, ale na takomto turnaji môžu nastať drobné komplikácie. Citeľná bola predovšetkým strata Hanky Krákorovej, ktorá je naša kľúčová obrankyňa. Bez ohľadu na ďalší vývoj vo štvrťfinále nás zajtra čaká voľný deň. Dievčatám pripravíme program tak, aby si oddýchli a odreagovali sa od hokeja. Ak pôjde všetko podľa predpokladov, mali by sme hrať až v nedeľu a verím, že podujatie ukončíme víťazstvom.“

ďalšie výsledky:
štvrťfinále:
Švédsko – Česko 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
Góly: 15. Leijonhelmová, 48. Hellmanová – 16. a 52. Šapovalivová, 18. Plošová, 55. Vocetková

Kanada – Švajčiarsko 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)
Góly: 4. a 42. D'Alessandrová, 10. Grahamová, 37. Cimoroniová, 47. Jacksonová, 58. Kraemerová

3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #MS v hokeji do 18 rokov #Nela Lopušanová