Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pellegrini spustil kampaň. Zastal sa Hudáčka, hejterov označil za pokrytcov. Čo odkázal brankárovi?

Nestáva sa často, aby príbeh športovca zasiahol až do najvyšších poschodí politiky. No kampaň pred marcovými prezidentskými voľbami sa nezadržateľne blíži a k ostro sledovanému osudu brankára Júliusa Hudáčka sa vyjadril aj predseda parlamentu a šéf strany Hlas Peter Pellegrini.

11.01.2024 07:01
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček reprezentoval Slovensko na siedmich majstrovstvách sveta v hokeji na šampionáte odchytal 19 zápasov.
debata (280)

Jeden z ústavných činiteľov pritom v pondelok prezradil, že oficiálne oznámi kandidatúru na prezidenta 19. januára v Banskej Bystrici. Preto jeho v stredu večer zverejnené video možno vnímať aj ako štart kampane na hlavu štátu.

Ako je známe, brankár Hudáček sa najskôr dohodol na zmluve s tímom českej extraligy Rytíři Kladno, no po dvoch dňoch prišlo k dohode o ukončení spolupráce.

Dôvodom bola nevôľa časti fanúšikov Kladna a negatívne reakcie na jeho angažovanie zo strany niektorých exhokejistov kvôli tomu, že Hudáček v uplynulej sezóne chytal v KHL za kazašský tím Barys Astana.

SR šport Hokej APHK TEL TK VV SZĽH BAX Čítajte viac Radosa odchádza z postu šéfa trenčianskej Dukly: Moje názory môžu byť považované za kontroverzné

A tento hon na slovenského brankára, ktorý napokon zakotvil v nemeckom Frankfurte Löwen, podnietil k reakcii Pellegriniho. Na Facebooku zverejnil dvojminútové video, v ktorom sa postavil na obranu 35-ročného odchovanca Spišskej Novej Vsi.

V jeho úvode ubezpečil, že odsudzuje akékoľvek násilie a vojnu, ako formu riešenia konfliktu vrátane toho na Ukrajine. „Zomierajú pri ňom tisíce ľudských životov. O to viac ma mrzí, ak sa ničia ľudské životy absolútne nevinných ľudí, ktorí nemajú nič spoločné s týmto vojenským konfliktom. Príkladom je Július Hudáček," povedal Pellegrini.

Podpis brankárovej zmluvy s Kladnom a následné vyhnanie z Česka opísal slovami: „Bol vystavený bezprecedentným útokom a obviňovaniu z podpory ruskej agresie.“

Július Hudáček Čítajte viac Hudáček reaguje na českého experta i Radosu: Som obeť nenávistnej kampane. Proti toxickým fanatikom sa budem brániť

Podľa šéfa parlamentu je neskutočné, v akej dobe žijeme. „Prestali sme hľadať mieru pre realitu. Nevážime si životy ľudí, a sme ich schopní nielen zbraňami a čo ma nesmierne mrzí, ale aj slovami bezprecedentne ničiť.“

Na vysvetlenie pre neho nepochopiteľnej situácie využil aj nedávne vyjadrenia bývalého skvelého obrancu Ľubomíra Višňovského k téme Slovákov pôsobiacich v KHL.

„Pozastavil sa nad tým, že Slováci hrajúci v ruskej lige sú obviňovaní z podpory vojny, ale pritom ruskí hokejisti hrajú bez obmedzení v najprestížnejšej lige sveta NHL,“ uviedol Pellegrini.

Václav Nedomanský Čítajte viac Česi medzi elitu nepatria, Slováci majú viac individuálneho talentu. Legenda Slovana podrobila krajanov kritike

Budúci pravdepodobný kandidát na prezidenta tvrdí, že žijeme v pokryteckej dobe, keď v NHL môže hrať Rus, ale v KHL nemôže hrať Slovák. „A keď hrá, tak skončil. Dokonca sú ľudia, ktorí tvrdia, že by nemal mať možnosť ani len reprezentovať Slovensko. Je to neúprimné, je to pokrytecké,“ skonštatoval.

Aj keď Hudáček s reprezentačnou kariérou skončil, z posledného vyjadrenia sa dá vyčítať, že súčasná vládna koalícia by zjavne nemala problém, keby hokejisti z KHL reprezentovali Slovensko na MS v hokeji. Tie sa mimochodom o päť mesiacov uskutočnia práve v Česku.

Pellegrini si zaželal, aby sa ľudia vrátili k triezvemu pohľadu na svet, hľadali pravdu a neničili životy nevinných ľudí. A zanechal aj odkaz pre Hudáčka.

„A Július, vám odkazujem, že vždy budem stáť na strane nevinných ľudí, vždy budem chrániť našu krajinu. A prosím, všetkým tým ľuďom, ktorí vás nezmyselne a pokrytecky obviňujú, to Július prepáčte,“ dodal Pellegrini.

Nový najväčší hokejový štadión na svete Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Prečítajte si podrobnosti o najväčšej hokejovej...

© Autorské práva vyhradené

280 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #NHL #Ľubomír Višňovský #Július Hudáček #Peter Pellegrini #Kladno #prezidentské voľby 2024