Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už nemôžem počúvať tie nezmysly. Šéf Dukly oznámil koniec, v emotívnom liste kritizuje Šatana

Aktuálna sezóna bude pre predsedu predstavenstva HK Dukla Trenčín Miloša Radosu poslednou v úlohe šéfa slovenského hokejového klubu.

01.01.2024 19:14
SR Hokej Extraliga 26. kolo Trenčín - Liptovský... Foto:
Hokejisti Dukly počas decembrového zápasu proti Liptovskému Mikulášu.
debata (60)

Po nej ako šéf klubu skončí, no naďalej chce byť akcionárom Dukly. Uviedol to v liste, ktorý zverejnil 1. januára 2024 na sociálnej sieti.

"Najneskôr po tejto sezóne končím vo funkcii predsedu predstavenstva HK Dukla Trenčín. Mojím predsavzatím je zásadne obmedziť kontakt s toxickými ľuďmi, alebo ľuďmi, ktorí toxických ľudí potichu podporujú a venovať sa prioritne mojej rodine a pomáhať ľuďom, ktorí to najviac potrebujú.

Aj z toho vyplýva moje rozhodnutie ukončiť moje pôsobenie v pozícii predsedu predstavenstva HK Dukla Trenčín a.s. najneskôr po ukončení tejto sezóny. Naďalej zostanem akcionárom HK Dukla Trenčín," píše v liste.

Ako dôvody uvádza odlišný pohľad na fungovanie klubu po športovej aj „manažérskej stránke“, aký majú niektorí funkcionári. Nepáči sa mu ani nastavenie „čelných predstaviteľov športu na Slovensku. menovite vedenia SOV, vedenia SZĽH, ale aj predstaviteľov niektorých klubov a športových zväzov.“

„Nemôžem naďalej počúvať nezmysly o apolitickosti športu a vzápätí sledovať vyzývavé fotenie sa na stretnutiach týchto ľudí s politickými predstaviteľmi, ktorí verejne prezentujú náklonnosť k Putinovmu okupantskému režimu, vraždiaceho nevinných ľudí, vrátane detí,“ tvrdí Radosa.

Zrejme tým naráža na šéfa slovenského hokeja Miroslava Šatana, ktorý sa nedávno stretol s podpredsedom NR SR a predsedom SNS Andrejom Dankom. Šatan politikovi venoval podpísaný dres Slovenska.

„Toto sú závažnejšie udalosti, ktoré mňa osobne nesmierne vyrušujú a bolia v porovnaní s akýmikoľvek športovými ambíciami,“ uvádza ďalej v liste.

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko spoločné fotenie Čítajte viac Šatan vysvetlil, prečo na Slovensku hokejové MS tak skoro nebudú. Komentoval aj hráčov z KHL

Tieto „naše športové vzory“ obmedzili jeho zanietenie pre šport. "Naša budúca generácia športovcov ich prístupom dostáva silnú facku.

Klišé, že šport by mal spájať, v tomto prípade naráža na zásadne rozdielny morálny a hodnotový prístup k udalostiam, ktoré hýbu dnešným svetom."

Na konci listu podotkol, že ak bude v pozícii šéfa klubu pokračovať až do konca sezóny, „urobí maximum pre úspech a stabilitu HK Dukla Trenčín.“

Najlepší hokejisti na MS do 20 rokov vo Švédsku Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
xxx
60 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Vladimir Putin #Miroslav Šatan #Andrej Danko #Miloš Radosa