Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan vysvetlil, prečo na Slovensku hokejové MS tak skoro nebudú. Komentoval aj hráčov z KHL

Kedy sa na Slovensku budú opäť konať hokejové majstrovstvá sveta? Šéf slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslav Šatan vysvetlil, v čom spočíva problém.

23.12.2023 18:07
Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko spoločné fotenie Foto:
Šatan a slovenskí hokejoví reprezentanti po fotení na MS v lotyšskej Rige.
debata (30)

Tým bude infraštruktúra, konkrétne nevyhovujúce štadióny. "Veľký štadión, to je náročné. Ak by sme aj chceli mať na Slovensku svetový šampionát a oficiálne by sme požiadali o jeho organizáciu, tak aj pri posledných MS nám povedali, že hlavná hala by mala mať aspoň 12 000 miest, ak nie viac.

Takú však na Slovensku nemáme. Keď o MS 2027 bojovali Nemecko a Kazachstan, Kazachovia majú haly s kapacitou 12 000 a aj 15 000 miest, teda dva nové štadióny, napriek tomu to nevyhrali," priblížil Šatan v podcaste pre Hokejportal.net.

„Bez takého štadióna to budeme mať ťažké. Do úvahy by prichádzala možnosť spoločnej kandidatúry s inou krajinou, ale to zatiaľ neriešime.“

logo MS hokej 2024 Mohlo by Vás zaujímať Kedy a s kým hrajú Slováci? Program MS v hokeji do 20 rokov

Poukázal aj na to, že slovenské štadióny už majú svoje roky. "Väčšina z nich je staršia ako ja.

Stále na nich fungujeme, samozrejme prebehli nejaké opravy, aby vydržali, ale sú naozaj veľmi staré. SZĽH nie je majiteľom tejto infraštruktúry, väčšinou je to majetok mesta."

Myslí si, že obyvatelia by mali tlačiť na svojich poslancov. „Tí potom budú hľadať financie na rekonštrukciu štadiónov, aby boli hodné 21. storočia,“ uviedol Šatan v podcaste.

777432303 Čítajte viac Ruské peniaze alebo slovenská reprezentácia? Rosandič otvorene povedal, prečo si vybral KHL

Dotkol sa aj témy reprezentácie a slovenských hráčov z KHL, ktorá je medzi verejnosťou stále diskutovaná. "My sme dvere nikomu nezatvorili.

Myslím, že pred viac ako rokom výkonný výbor uviedol, že reprezentácia má nominovať na základe výkonov a nie podľa toho, kto kde hrá.

Momentálne táto téma nie je aktuálna. Uvidíme, ako to dopadne, potom poskytneme vyjadrenie," reagoval bývalý reprezentačný kapitán Šatan.

Top hviezdy slovenskej dvadsiatky na MSJ 2024 Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Slovenská dvadsiatka má najlepší tím za...
30 debata chyba
Viac na túto tému: #majstrovstvá sveta #Rusko #KHL #štadión #hokej #Miroslav Šatan