Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štedrá večera Slovákov prekonala očakávania, Mešár: Lepšia ako doma

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov strávila vo Švédsku azda najkrajšie Vianoce za uplynulé roky pred štartom juniorského šampionátu.

25.12.2023 13:01
hokej Foto:
Slovenskí juniori si užili bohatú hostinu.
debata (1)

Na chate v Kinne, vzdialenej 50 kilometrov od Göteborgu, ju tradičnou slovenskou štedrou večerou hostila početná rodina Zdenka Sojku s manželkou Katkou a piatimi dcérami. Rodený Stredoslovák žije v Škandinávii cez dvadsať rokov. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Slovenská výprava sa počas Štedrého dňa presunula z Kungsbacky, kde mala rozložený týždňový tréningový stan, do dejiska MS v Göteborgu. O sedemnástej zamierila autobusom na štedrovečerné posedenie do Kinny. Na stole nechýbali tradičné slovenské špeciality.

Po rozlúsknutí orechov, rozkrájaní jablka a zjedení oblátok s medom a cesnakom si reprezentanti pochutili na kapustnici i na vysmážanej rybe či pečenej šunke s majonézovým šalátom.

2 slafko Čítajte viac Američania to už naplánovali. Slováci budú bez Slafkovského trpieť, nemajú ani na Čechov

Štvrtú štedrú večeru pred štartom juniorských MS absolvoval útočník Filip Mešár. Tri predchádzajúce boli v Kanade, štvrtá vo Švédsku.

„Táto bola suverénne najlepšia. A možno dokonca lepšia než naša domáca. Chcem sa poďakovať slovenskej rodine, ktorá nám pripravila štedrú večeru. To, čo navarili a pripravili, bolo neskutočné. Kapustnica bola fantastická a šalát… Taký dobrý som asi v živote nejedol,“ uviedol pre hockeyslovaki­a.sk Mešár.

Z domácich štedrovečerných zvykov mu v Kinne nechýbalo nič. Ba čo viac, priučil sa novým tradíciám.

Honzek Mešár Sýkora Čítajte viac Česi si proti Slovákom veria. Oznámili príchod najväčšej hviezdy, ktorá kraľuje strelcom v AHL

„Zaujímavé bolo potretie čela cesnakom či krájanie jablka, doma to nemáme vo zvyku. Som rád, že som to vyskúšal,“ pokračoval Mešár. Doma chýbal pri štedrovečernom stole už štvrtýkrát:

„Nie je to jednoduché, ale zvykol som si. Je špeciálne tráviť Vianoce so spoluhráčmi a realizačným tímom reprezentácie. Tento rok to bolo o to špeciálnejšie, že sme boli v slovenskej rodine. Ešte raz im za všetko ďakujeme.“

Slovami chvály oplýval aj Juraj Pekarčík.

„Veľmi sme si to užili. Vynikajúco sa o nás postarali. Večera bola tradičná, slovenská. Najviac som si pochutil na kapustnici, ale všetko, čo som ochutnal, bolo výborné. Dal som si dva taniere kapustnice a rovnako dva s vysmážanou rybou a majonézovým šalátom,“ hovoril s úsmevom 18-ročný útočník.

Top hviezdy slovenskej dvadsiatky na MSJ 2024 Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Slovenská dvadsiatka má najlepší tím za...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Vianoce #MSJ 2024