Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi si proti Slovákom veria. Oznámili príchod najväčšej hviezdy, ktorá kraľuje strelcom v AHL

K českej hokejovej reprezentácii chystajúcej sa vo Švédsku na juniorské majstrovstvá sveta sa dnes pripojil útočník Jiří Kulich, ktorý by mal byť hlavnou hviezdou tímu pri obhajobe strieborných medailí.

22.12.2023 18:35
Honzek Mešár Sýkora Foto:
Kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov na blížiacom sa juniorskom šampionáte vo Švédsku bude Adam Sýkora. Asistovať mu budú Filip Mešár a Samuel Honzek.
debata

Zranenie vyradilo z prípravy obrancu Vojtecha Porta, namiesto ktorého bol dodatočne povolaný Matej Prčík. Vedenie Českého zväzu ľadového hokeja o tom informovalo v tlačovej správe.

„Je super byť zase späť medzi chlapcami v českej partii. Veľmi sa teším na tréningy, a hlavne na to, až turnaj začne. Je pre mňa veľkou cťou, že tu som a že budem môcť reprezentovať Českú republiku na majstrovstvách sveta,“ povedal Kulich, ktoré v tejto sezóne debutoval v NHL v drese Buffala.

Devätnásťročný útočník inak hral za Rochester Americans v nižšej AHL, kde je aktuálne najproduktívnejším hráčom aj najlepším strelcom tímu. So 16 gólmi je Kulich zároveň najlepším strelcom celej súťaže.

logo MS hokej 2024 Mohlo by Vás zaujímať Kedy a s kým hrajú Slováci? Program MS v hokeji do 20 rokov

Rodák z Kadane by mal s reprezentáciou prvýkrát trénovať v sobotu, kedy sa má k tímu pripojiť aj Prčík, ktorý nahradil zraneného Porta. Osemnásťročný bek hrajúci v kanadskej juniorskej súťaži WHL za Edmonton Oil Kings si vo štvrtkovom prípravnom zápase proti Fínsku poranil ľavú ruku.

„Pre Vojtu Porta je to veľká smola, ale aj také zranenia sa v hokeji stávajú. Museli sme rýchlo zareagovať a povolali sme Mateja Prčíka z Vítkovíc,“ povedal tréner Patrik Augusta.

Prvý zápas na turnaji čaká juniorov v utorok 26. decembra, kedy sa stretnú so Slovenskom. V základnej skupine B Augustov výber nastúpi ešte proti Nórsku, USA a Švajčiarsku.

Top hviezdy slovenskej dvadsiatky na MSJ 2024 Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Slovenská dvadsiatka má najlepší tím za...
debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Slovensko #hokej #MSJ 2024