Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL chce vzkriesiť Svetový pohár. So Slovákmi nepočíta

Vedenie zámorskej hokejovej NHL plánuje usporiadať na začiatku roka 2025 ďalší Svetový pohár. Podľa informácií zo zámoria by sa však na ňom nemali zúčastniť žiadni slovenskí hráči.

21.11.2023 21:30
Okuliar hokej Foto:
Oliver Okuliar v drese Slovenska.
debata (6)

Ako referuje web televízie ESPN, vedenie profiligy pôvodne zvažovalo variant so šiestimi účastníkmi, ale momentálne sa zdá, že na turnaji sa zúčastnia iba štyri tímy – Kanada, USA, Švédsko a Fínsko.

Na podujatí by tak mali chýbať tiež Česi, Švajčiari či Nemci, a z pochopiteľných príčin pre pokračujúcu vojenskú inváziu na Ukrajine aj Rusi. V súvislosti s akciou, ktorá pravdepodobne ponesie iný názov ako Svetový pohár, zatiaľ prebiehajú rokovania.

„Viac zatiaľ nemôžem povedať, ale medzinárodný turnaj na február roku 2025 skutočne chystáme,“ potvrdil Bill Daly, druhý najvplyvnejší funkcionár v NHL.

Slafkovský Čítajte viac Pustí Montreal Slafkovského na juniorský šampionát? Šéf Canadiens prehovoril

Svetový pohár sa naposledy konal v roku 2016. V rámci výberu Európy sa na ňom zúčastnili aj Slováci. Európsky tím sa prebojoval až do finále, v ktorom podľahol Kanaďanom 1:2.

V spomenutom finále sa v bránke výberu Európy objavil Jaroslav Halák a obranca Zdeno Chára po prihrávke Andreja Sekeru otvoril skóre stretnutia.

Súčasťou európskeho tímu boli aj Marián Gáborík, Marián Hossa a Tomáš Tatar.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #NHL #svetový pohár