Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pustí Montreal Slafkovského na juniorský šampionát? Šéf Canadiens prehovoril

Začiatok juniorských MS v hokeji sa blíži. Najlepších hráčov do 20 rokov bude na prelome decembra a januára hostiť Švédsko.

21.11.2023 12:57
Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský na MS 2022 v Helsinkách.
debata (2)

V Göteborgu sa predstaví 10 tímov, medzi nimi aj Slovensko. Turnaj sa začína 26. decembra 2023, finále je na programe 5. januára 2024. Titul obhajujú mladí Kanaďania.

Ich rovesníci zo Slovenska sa predstavia v B-skupine v spoločnosti Česka, USA, Švajčiarska a Nórska. Prvý zápas odohrajú mladí Slováci proti bývalým federálnym rivalom z Česka.

Fanúšikovia spod Tatier nedočkavo očakávajú odpoveď na otázku, či dres s dvojkrížom na hrudi oblečie aj najväčšia hviezda tímu Juraj Slafkovský.

Devätnásťročný útočník pôsobí na klubovej úrovni v NHL, kde oblieka dres Montrealu. Bude na vedení Canadiens, či košického rodáka uvoľní pre potreby reprezentácie alebo nie.

Martin Pospíšil Čítajte viac Pozor, letí slovenská strela! Pospíšil zvalcoval nemeckého brankára, o ďalší gól ho obrali rozhodcovia

Hokejová verejnosť je v tejto otázke rozpoltená.

Jedna skupina tvrdí, že hranie s juniormi už Slafkovskému nič nedá a že by mal zostať v profilige. Opačné názory hlásajú, že účasť na juniorských MS mu prospeje a získané sebavedomie potom môže zúročiť v drese Montrealu.

Zatiaľ to vyzerá tak, že ani šéfovia Canadiens ešte sami nevedia, či Slováka do Švédska uvoľnia.

"Je to niečo, čo prehodnotíme, keď na to príde čas. Viem, že ľudia v Kanade veria, že každý hráč by mal mať šancu hrať na juniorskom šampionáte, pretože to môže naštartovať jeho kariéru. Ale je to týždeň hokeja.

Nemyslím si, že existuje hocijaký týždeň, ktorý z vás spraví hokejistu. Je to celoživotná práca. Prehodnotíme to, keď na to príde čas," uviedol v rozhovore pre Šport.sk generálny manažér Canadiens Kent Hughes.

Hoci niektorí experti nesúhlasia, čísla a štatistiky ukazujú, že Slafkovský ukazuje progres. Aj vďaka tomu pravidelne nastupuje v druhom útoku Montrealu, tréneri ho stavajú aj na presilovky.

Skvelá noc Martina Pospíšila a Juraja Slafkovského Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Oslava hráčov Montrealu - Slafkovský (20),...

"Ak budeme mať z hocijakého dôvodu pocit, že v tom čase mu bude chýbať sebavedomie a účasť na šampionáte môže byť dobrá príležitosť, ako mu v tom pomôcť, tak sa na tú možnosť pozrieme,“ dodal Hughes.

GM Montrealu sa vyjadril aj na adresu druhého Slováka v organizácii Canadiens Filipa Mešára. Ten hráva v juniorskej OHL a na šampionáte by nemal chýbať.

"Chceme, aby sa mu darilo, kým príde do Montrealu. Je menší šikovný hráč, čiže nepríde hrať do nášho tímu do nižších formácií.

Cítili sme, že je pre neho dôležité, aby pokračoval v zlepšovaní niektorých herných činností, či už hry v obrane alebo bez puku. Je to však skvelý chalan a je odhodlaný sa zlepšovať," dodal Hughes pre Šport.sk.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #NHL #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #MSJ 2024