Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Nováčik v reprezentácii má netradičný koníček. Veľa mojich spoluhráčov to asi nerobí, vraví mladý Slovák. Ramsay? Počul som na neho len chvály

Matej Kašlík (v strede) v drese Zvolena. Foto: TASR, Ján Krošlák
SR hokej TEL Zvolen Trenčín 7. kolo BBX Matej Kašlík (v strede) v drese Zvolena.

Prvýkrát zažijete trénera Craiga Ramsayho, ktorý je známy tým, že rád dáva príležitosť mladým hráčom.

Veľmi sa na to teším. Bude to pre mňa niečo nové. Naposledy som si obliekol slovenský dres na juniorskom šampionáte. Mužský hokej je o niečom inom. Bude to veľký rozdiel.

Na trénera Ramsayho som počul len slová chvály. Nikdy som sa s ním osobne nestretol. Verím, že som na reprezentáciu stopercentne pripravený.

Cítite pred ním rešpekt?

Určite. V hokejovej kariére, či už ako hráč alebo ako tréner, dosiahol veľa. Má bohaté skúsenosti z pôsobenia v NHL. Mám k nemu obrovskú úctu a uznanie.

Video

Vraví sa, že s jedlom rastie chuť. Po premiére v reprezentácii príde aj motivácia zahrať si na MS, ktoré sa budú konať v Česku?

Pre mňa by to bol splnený sen, ak by som sa dostal na MS. Je to však veľmi ďaleko. Chcel by som o to zabojovať.

Urobím všetko pre to, aby som výkonmi zaujal trénerov a zvažovali moju nomináciu. Teraz sa plne koncentrujem na povinnosti v klube a ďalekú budúcnosť zatiaľ neriešim.

Pomôžu vám adaptovať sa v reprezentácii vaši spoluhráči zo Zvolena Peter Zuzin a Dávid Mudrák?

Verím, že áno. Peťo si pozvánku jednoznačne zaslúžil. Nie nadarmo je najproduktívnejším hráčom celej ligy. Určite pre mňa bude ľahšie, že tam budú so mnou dvaja tímoví spoluhráči.

nitra Čítajte viac Obavy sú na mieste, vraví šéf Nitry. Niekdajšiemu majstrovi hrozí vlaňajší prepadák. Buček? Verili sme, že sa chytí

Vo Zvolene pôsobíte druhú sezónu. Pred tým ste hrali dva roky v kanadskej juniorke a dve sezóny ste strávili vo Švédsku. Bol pre vás prechod k mužskému hokeju veľkou zmenou?

Z hokejového hľadiska to bol obrovský rozdiel. V súkromí sa toho u mňa až tak veľa nezmenilo. Od 15 rokov som bol zvyknutý bývať mimo svojej rodiny.

Minulá sezóna pre mňa bola náročná. Absolvoval som operáciu ramena a dlho trvalo, kým som sa do toho opäť dostal. Podarilo sa mi však pripraviť na novú sezónu a mojím cieľom je čo najviac pomáhať tímu.

V zámorí ste si vyskúšali aj kemp Colorada Avalanche. Aké dojmy vo vás zanechal?

Bola to pre mňa výborná skúsenosť. Dostal som sa aj do hlavného kempu, kde som sa stretol s najväčšími hviezdami tímu. Navyše, Colorado potom vyhralo Stanleyho pohár, takže som si vlastne zatrénoval s majstrovským tímom. Dalo mi to veľa zo športovej či osobnej stránky. Spoznal som nových ľudí.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Matej Kašlík (@m.kaslik)

Bol jedným z nich aj legendárny Joe Sakic, ktorý v klube pôsobí vo vedení?

Mal som s ním jeden míting. Išiel som naň s obrovským rešpektom. Bol som chalan z Púchova a podobných hráčov som nikdy v živote nevidel. Zrazu som s ním bol v jednej miestnosti a rozprávali sme sa. Bolo to úžasné.

Stretol som sa aj s hviezdami ako Nathan MacKinnon, Miko Rantanen, Cale Makar, ktorí patria dlhodobo k najlepším hráčom celej NHL. Bol to veľký zážitok.

Jedným z vašich cieľov teda zostáva návrat do zámoria a pokúsiť sa zabojovať o zmluvu v NHL?

Je pravda, že mám iba 21 rokov a možnosť vrátiť sa do zámoria je tu stále. Zahrať si v NHL by bolo niečo fantastické. Momentálne sa ale sústredím na aktuálnu sezónu vo Zvolene. Chcem sa neustále zlepšovať a pomôcť tímu zabojovať o titul.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Craig Ramsay #Matej Kašlík #Nemecký pohár 2023