Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obavy sú na mieste, vraví šéf Nitry. Niekdajšiemu majstrovi hrozí vlaňajší prepadák. Buček? Verili sme, že sa chytí

Slávna značka je po roku opäť v kríze. Hokejisti Nitry sú po desiatich zápasoch extraligy len vďaka lepšiemu skóre na predposlednom mieste.

18.10.2023 14:45
nitra Foto: ,
Hokejisti HK Nitra.
debata

Nitrania vlani do konca základnej časti prekvapivo bojovali o záchranu. K nej im napokon pomohol aj príchod ostrieľaného trénerského odborníka Antonína Stavjaňu.

V lete sa klub posilnil a zdalo sa, že tímu, ktorý získal od sezóny 2015/2016 majstrovský titul, tri strieborné medaily a jeden bronz, opäť svitne na lepšie časy.

Prečo to tak nie je a ako na negatívne výsledky reaguje vedenie, prezradil v rozhovore prezident Nitry Miroslav Kováčik.

Po prehre na ľade majstrovských Košíc ste na predposlednom miesto tabuľky. Potešil vás aspoň výkon mužstva?

Zápas bol prakticky celých 60 minút vyrovnaný. Mrzí ma, že sme nesiahli aspoň na bod. Predvedená hra nebola zlá. Dokonca si myslím, že sme mali na to, aby sme v Košiciach vyhrali. S výsledkom teda nemôžeme byť spokojní.

Video

S nováčikom z Humenného patríte k tímom, ktoré inkasujú najviac gólov. Je obrana v úvode sezóny vaším najväčším problémom a príčinou neuspokojivých výsledkov?

V prvom rade chcem povedať, že sme si predstavovali omnoho lepší začiatok a v tabuľke viac bodov. Po doplnení kádra, keď sme podpísali dvoch nových útočníkov (Stephena Harpera a Robbyho Jacksona, pozn. red.), kvalita kádra vzrástla. Verím, že sa to prejaví na zlepšení výsledkov a stabilnejších výkonoch.

Je pre vás zlý štart do sezóny prekvapujúci aj vzhľadom na to, že Nitra má za sebou vydarenú prípravu?

Nielen vzhľadom na prípravu, ale aj samotnú kvalitu kádra. Nič nenasvedčovalo tomu, že by sme mali v prvých kolách zaznamenať horšie výsledky. Bohužiaľ, stalo sa to.

Niektoré zápasy sme prehrali smoliarsky a je len na nás, aby sme sa z toho dostali. Som presvedčený o tom, že naša kvalita je omnoho väčšia než ukazuje momentálne postavenie v tabuľke.

Vladimír Růžička Čítajte viac Růžička po premiére rozoberal aj úroveň extraligy. Nitra je na dne, Stavjaňa sa hneval na bývalého reprezentanta

Vlani ste ešte pár kôl pred koncom základnej časti bojovali o záchranu. Nemáte obavy z toho, že sa to môže zopakovať?

Robili sme všetko, aby sa minulá sezóna nezopakovala. Začiatok však nemáme dobrý a rozhodne sa nedá povedať, že by som nemal obavy. Minulá sezóna bola veľmi náročná. Čím skôr sa musíme dostať hore, pretože zatiaľ to nie je nič príjemné.

Vnímate od fanúšikov podporu alebo je z ich strany citeľná skepsa z negatívnych výsledkov?

Priazeň fanúšikov je veľmi vrtkavá. Sú takí, ktorí vám odpustia viac a sú lojálni. Iní sú zase prchkejší. Je to kvantum ľudí, ktorí majú svoje vlastné problémy a inak prejavujú emócie.

Každý chce vyhrávať a najviac tí, ktorí majú na starosti chod klubu. Vedenie, tréneri aj hráči chcú robiť fanúšikom čo najviac radosti.

Ľudovít Jurinyi Čítajte viac Bojoval so Šatanom, chcel byť prezidentom zväzu. Generálny manažér Popradu končí, vedenie ho odvolalo

Lídrom tímu a miláčikom fanúšikov je Samuel Buček, ktorý sa v lete vrátil po pôsobení v českom Třinci. Je vaším najlepším strelcom i najproduktív­nejším hráčom. Plní to, čo ste od neho očakávali?

Samovi nemáme absolútne čo vyčítať. Boli sme presvedčení, že sa chytí a bolo len otázkou času, kedy začne strieľať góly. Vôbec sa nebojím toho, že by jeho výkony a strelecká potencia nemali dostatočnú úroveň. Verím, že bude naďalej potvrdzovať aktuálnu formu.

Sú hráči, ktorí nemajú svoje miesto v mužstve isté a môže v blízkej dobe dôjsť k zmenám v kádri?

V hokeji sa nedá vôbec nič vopred vylúčiť. Nikdy neviete, čo sa naskytne a ako sa bude situácia vyvíjať. Boli by sme najradšej, ak by sme nemuseli robiť už žiadne zmeny. Prišli dvaja hráči a uvidíme, ako si to celé sadne.

Mužstvo je živý organizmus a pokiaľ nie je koniec prestupového obdobia, stále máme možnosť niečo spraviť. Závisí to aj od ponuky na trhu. Každý klub prejde počas sezóny vývojom a menšími alebo väčšími zmenami.

SR Nitra šport hokej TEL 20. kolo Poprad NRX Čítajte viac Starám sa o to, aby sme neupadli do depresie, vraví kapitán extraligistu. Rok som nehral. Koniec kariéry? Počúval som odstrašujúce prípady

Naznačili výhry nad Trenčínom a Humenným zlepšujúci sa potenciál?

Ťažko povedať. Nikto nevie predvídať budúcnosť. Robíme všetko, aby sa výsledky zlepšili. Zaručiť sa nedá nič. Dúfam, že sa situácia u nás zlepší.

V piatok vás čaká domáci duel s Banskou Bystricou. Bude dôležité, aby ste v ňom uspeli a odpútali sa z posledného miesta?

Znie to ako klišé, ale liga je veľmi vyrovnaná. Je prakticky jedno s kým hráme a či sme doma alebo vonku. Naznačuje to aj tabuľka. Sú mužstvá, od ktorých sa očakávalo, že budú vyššie a iné zase ani nepočítali s tak výborným vstupom do sezóny.

Musíme sa pozerať len na seba. Máme silu, aby sme zdolali každého. Do každého zápasu musíme ísť s cieľom vyhrať.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Miroslav Kováčik