Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Zaslúži si Réway miesto v reprezentácii? Možno, ale od top formy má stále ďaleko ako zo Spiša do Bratislavy

Druhý Pálffy?

Oslovili sme však aj dvoch hráčov z tábora Spišskej Novej Vsi, ktorí uplynulé mesiace hrali po Réwayovom boku. Kapitána tímu Branislava Rapáča a skúseného obrancu Juraja Valacha, ktorý bol spolu so šikovným útočníkom aj na MS 2014. Obaja si pripísali po tri asistencie.

Martin Réway. Foto: TASR, Erika Ďurčová
Martin Réway Martin Réway.

Hoci sa o Réwayovi vedelo, že má talent od boha, Rapáč s Valachom ho teraz priamo pocítili na vlastnej koži.

"Martin je hokejový génius. Jeden z šikovnejších hokejistov, s akým som hral. K jeho talentu má najbližšie azda Libor Hudáček, nikto iný mi ani z mladších hráčov nenapadá.

No aj tu platí, že Martin je svoju kreativitou o level vyššie," vraví Rapáč, ktorého vzápätí dopĺňa aj skúsený obranca.

„Či sa to niekomu páči alebo nie, pre mňa to je druhý Žigo Pálffy. Momentálne na Slovensku hokejovejší hráč ako Martin Réway neexistuje.“

Réway odohral za Spišiakov v tejto sezóne 26 zápasov, v ktorých strelil osem gólov a pridal 17 asistencií. S podobnou produktivitou prišiel z druhej nemeckej ligy, v ktorej do konca kalendárneho roka hral za Freiburg.

Na východe rástol zo zápasu na zápas, na konci ročníka dokonca začínal pripomínať Réwaya z najlepších čias.

"Ale jeho vrchol to ani zďaleka nebol. K nemu má asi tak ďaleko, ako je zo Spišskej do Bratislavy. Ten chlapec má v sebe toľko talentu, že by mohol robiť v NHL osemdesiat bodov za sezónu. To, že hral za nás, o niečom svedčí.

Ramsay Sukeľ Čítajte viac Ramsay je pedant s elánom. Trénovať v jeho veku? Vidno, že Slovensko zbožňuje

Jednak mu neprialo zdravie a k tomu spravil pár nešťastných rozhodnutí. Tie ho, žiaľ, nasmerovali úplne zlým smerom. No keď bude fyzicky aj psychicky pripravený, potom môže dominovať v ktorejkoľvek špičkovej európskej lige," myslí si Rapáč.

Napriek tomu by podľa neho stálo za to, aby Réway šancu v príprave na MS dostal.

"Valábik má svojim spôsobom pravdu, Martin teraz nie je na tom najlepšie, neodjazdí dvadsať minút hore-dole, ale zároveň si myslím, že ak by chcel niekto využívať jeho nesporné pozitíva, tak súčasné nedostatky sa dajú zakryť.

Je to všetko o koučingu na striedačke. Nepoznám však zámery vedenia reprezentácie, nechcem preto špekuľovať a dávať amatérske odpovede," dopĺňa.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Martin Reway #MS 2023 v hokeji