Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mali sme trocha šťastia, znie z Ramsayho tímu po ďalšej výhre. Pozrite si krásnu akciu Hrivíka s Cehlárikom

Slovenskí hokejisti zvíťazili aj vo svojom druhom prípravnom zápase pred MS v Rige. Po piatkovom triumfe 2:0 nad Švajčiarskom vo Vispe zdolali rovnakého súpera aj v nedeľu v Porrentruy 3:2 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil v presilovej hre Šimon Petráš.

15.04.2023 19:46 , aktualizované: 22:41
Švajčiarsko SR Hokej MS2023 príprava Foto: ,
Peter Cehlárik (vľavo) strieľa gól švajčiarskemu brankárovi Connorovi Hughesovi.
debata

Švajčiari išli do vedenia v 8. minúte zásluhou Andreho Heima, v 15. minúte vyrovnal Peter Cehlárik. V druhej tretine dal gól iba domáci Calvin Thürkauf, potom sa už presadili len Slováci.

Na 2:2 vyrovnal Andrej Kudrna a Petráš svojim prvým reprezentačným gólom rozhodol o triumfe Slovákov.

ČR SR Třinec hokej MS20 A-sk. Slovensko Kazachstan Čítajte aj Slováci vynulovali Švajčiarov. Hlavaj zamotal hlavu trénerom v boji o post jednotky na MS

V ďalšej fáze prípravy ich čaká 20. a 21. apríla dvojzápas s Českom v Ostrave. Potom 28. apríla v Žiline privítajú Nemecko a o deň neskôr nastúpia proti rovnakému tímu v Trenčíne.

V závere absolvujú dve stretnutia proti Rakúsku. V Kapfenbergu budú hrať 4. mája a 6. mája privítajú Rakúšanov v Trenčíne. Po záverečnom vystúpení v príprave na trenčianskom ľade oznámi realizačný tím záverečnú nomináciu na MS.

Švajčiarsko – SLOVENSKO 2:3 pp (1:1, 1:0, 0:1 – 0:1)
Góly: 8. Heim (Thürkauf), 25. Thürkauf (Meyer) – 15. Cehlárik (Hrivík), 43. Kudrna (Sukeľ), 61. Petráš (Hrivík). Rozhodovali: Štolc, Hürlimann – Cattaneo, Duc, vylúčení: 2:4 na 2 min., navyše Thürkauf 5+DKZ za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, strely na bránku: 35:21, 3012 divákov.
Švajčiarsko: Hughes – Loeffel, Glauser, Fora, Frick, Vouardoux, Bichsel, Aebischer, Egli – Kneubuehler, Jäger, Bader – Moy, Müller, Meyer – Bertschy, Heim, Thürkauf – Riat, Fahrni, Schmid
Slovensko: Latkóczy – Ivan, Gernát, Golian, Beňo, Jánošík, Gachulinec, Gajdoš – Takáč, Hrivík, Cehlárik – Kudrna, Sukeľ, Holešinský – Baláž, Tamáši, Lantoši – Lunter, Čacho, Petráš – Faško-Rudáš

Slováci začali aktívnejšie ako v piatok, od úvodu bola hra vyrovnaná. Viac práce mal najprv brankár Švajčiarov, no potom v 8. minúte zachránila Latkóczyho po strele Thürkaufa najskôr žŕdka a Heim vzápätí dostal puk do bránky.

Veľkú šancu na vyrovnanie mal potom Takáč, ale neuspel a rovnako neuspeli Slováci ani vo svojej prvej presilovke v zápase. V 15. minúte však Cehlárik po kombinácii s Hrivíkom poslal puk do siete – 1:1.

Štart druhej tretiny sa posunul pre ryhu v ľade, organizátori však problém pomerne rýchlo do poriadku. Po troch minútach fauloval Jánošík a sekundu pred jeho návratom na ľad poslal domácich do vedenia Thürkauf.

V početnej výhode hrali potom aj slovenskí hokejisti, ale po ich chybe sa do brejku dostal Bertschy, naservíroval puk Schmidovi, no ten gólovú šancu nepremenil.

Na začiatku tretej tretiny hrali domáci presilovú hru, ktorá pokračovala zo záveru druhého dejstva. Ramsayho zverenci sa však ubránili a potom dokázali vyrovnať. Sukeľ vyhral vhadzovanie v útočnom pásme, Kudrna vzápätí vystrelil švihom a Hughesovi puk prešiel pod rameno.

Slováci sa potom opäť ubránili v oslabení a štyri minúty pred koncom dostali ideálnu šancu na rozhodnutie. Gernáta škaredo fauloval Thürkauf a inkasoval trest do konca zápasu. V riadnom hracom čase ešte početnú výhodu nevyužili, ale po 53 sekundách predĺženia rozhodol Petráš.

Marek Hrivík, kapitán SR: „Myslím si, že sme začali dobre v prvej tretine, v prostrednej sme sa trochu stratili. Teší nás, že sme za takýchto podmienok dokázali vyhrať a pozitívne sa nastaviť. Šimon rozhodol absolútne nechytateľným gólom.“

Šimon Petráš, strelec víťazného gólu: „Náročný zápas, včera aj dnes. Švajčiari hrajú aj korčuľujú veľmi dobre, mali sme trocha šťastia a na konci sme využili presilovku. Pozícia na pravom krídle mi sadla, hral som tam celú sezónu.“

Možné posily Slovenska na MS v hokeji zo zámoria Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Generálny manažér Miroslav Šatan a tréner Craig...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #švajčiarski hokejisti