Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slivovica párty a tma, minúty pod hladinou, spomínajú hviezdy NHL. Demitra by oslávil 49 rokov

Pavol Demitra tragicky zahynul v roku 2011 pri páde lietadla, na palube ktorého sa nachádzal so spoluhráčmi z ruského tímu Lokomotiv Jaroslavľ.

30.11.2023 22:15
93764234 Foto:
Pavol Demitra tragicky zahynul v roku 2011.
debata

29. novembra by sa dožil 49 rokov. Pri tej príležitosti si naňho spomenuli viaceré známe mená z NHL, kde slovenský hokejista dlhé roky hviezdil.

Jeho spoluhráč zo St. Louis Blues Jamie McLennan v rozhovore pre The Athletic prezradil, ako s ním zamával tradičný slovenský nápoj. "Demitra, Ľuboš Bartečko, Michal Handzuš či Laco Nagy ma učili slovenské slová, vrátane takého, že slivovica.

Collage Maker-24-Oct-2023-01-24-PM-2012 Čítajte viac Spadla jej sánka. Demitrovú zasiahla vlna emócií, správa od exhviezdy NHL ju šokovala

Demitra mi vždy hovoril: Príď ku mne, spravíme si slivovica párty. Raz som si povedal, že teda prídem. Dal som si s nimi asi tri poháriky a vôbec netuším, ako som sa dostal domov," uškŕňal sa gólman.

Americký krídelník Keith Tkachuk prišiel do St. Louis v rámci výmeny za Handzuša a Nagya. "Bola to slovenská mafia, kde bol Handzuš krstným otcom. Paľo niesol odchod kamarátov ťažko, no napokon sme sa stali najlepšími kamošmi.

Vždy bol tichý, ale keď som ho nakoniec dostal z jeho ulity, už nezavrel ústa. Keď sa otvoril bola s ním veľká zábava. Ten bastard mi chýba," dodal najstarší z hokejového klanu Tkachukovcov.

Handzus a Demitra Čítajte viac Handzuš spomína na Demitru a spoločné roky v NHL: Poviem vám, kedy mi bolo najťažšie... Na jeden moment nikdy nezabudnem

Útočník Ryan Kessler, ktorý sa s Demitrom stretol vo Vancouveri Canucks, spomína historku s bazénom. "Boli sme pri bazéne s olympijskými rozmermi. Povedal som Paľovi, že nemá na to, aby preplával celý bazén pod hladinou.

On povedal, že to zvládne tam aj späť. Potom bol asi hodinu v bazéne, kde robil dychové cvičenia a potom sa do toho pustil. Začal plávať pomaly ako leňochod, len sa tak plavil.

Kým preplával na koniec bazéna a späť, to boli možno aj tri minúty. Ale zvládol to. To mu bolo podobné, on proste neznášal prehry," dodal Kesler.

Draftové jednotky a ich vstup do zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete najproduktívnejšie draftové...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #narodeniny #Pavol Demitra #Keith Tkachuk