Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo čaká Hudáčka v Nemecku? Nazývajú ho fašistom a kolaborantom. Vždy ste u polovice Slovákov za hlupáka, tvrdí Radivojevič. Vyjadril sa aj Fico

Slovenský brankár Július Hudáček si môže už dnes odkrútiť debut v najvyššej nemeckej súťaži.

11.01.2024 15:01 , aktualizované: 16:51
Július Hudáček Foto:
Július Hudáček na archívnej snímke v drese Barysu Astana.
debata (71)

Nová posila Frankfurtu Löwen by mohla zasiahnuť do dnešného domáceho súboja proti Ingolstadtu.

Tridsaťpäťročný brankár po tom, čo mal ísť zachraňovať Kladno, ale po tlaku verejnosti, sponzorov aj vedenia klubu po dvoch dňoch u rytierov skončil, prešiel z blata do kaluže.

Levy z Frankfurtu totiž po sľubnom začiatku ťahajú nelichotivú sériu desiatich prehratých zápasov.

Dokonca, zo štrnástich duelov vyhral Frankfurt iba jeden. V nemeckej najvyššej súťaži DEL by ste hľadali mužstvo s horšou fazónou márne.

Július Hudáček Čítajte viac Pellegrini spustil kampaň. Zastal sa Hudáčka, hejterov označil za pokrytcov. Čo odkázal brankárovi?

Hudáček to nebude mať po obrovskej kritike v Česku i na Slovensku jednoduché ani s priaznivcami v Nemecku.

Oficiálny profil klubu predstavil Hudáčka ako nového člena kádra na sociálnej sieti X, čo u fanúšikov vyvolalo pohoršenie.

Niektorí označili klub za „Putinov tím“, iní sa opreli do Hudáčka a označili ho za „fašistu“ alebo „kolaboranta.“

Izraelskí hokejisti Čítajte viac Po Bielorusku a Rusku ďalšia krajina. Svetový hokej nečakane vyradil zo šampionátov Izrael

Slovenského brankára sa vo štvrtok zastal aj premiér Robert Fico. „Je mi ľúto, čo sa stalo známemu športovcovi. Ja principiálne odmietam takéto zaobchádzanie. Nikdy by som nevťahoval športovca do špinavých politických hier. Pán Hudáček, aj ja sa ospravedlňujem,“ povedal Fico v parlamente, kde odpovedal na otázky poslancov.

Fico zároveň vyhlásil, že nesúhlasí s ruskou agresiou na Ukrajine. Zároveň však uviedol, že je proti zákazu účasti športovcov, vrátane ruských a bieloruských, na medzinárodných podujatiach. „Je to nebezpečná politika jedného názoru, ktorý odmietam,“ uviedol predseda vlády.

K celej kauze sa vyjadrila aj basketbalová legenda a jedna z najuznávanejších tréneriek Natália Hejková.

Július Hudáček Čítajte viac Hudáček reaguje na českého experta i Radosu: Som obeť nenávistnej kampane. Proti toxickým fanatikom sa budem brániť

"Páči sa mi reakcia českej hokejovej verejnosti, na rozdiel od Slovenska, kde to rezonuje opačným smerom. Ukázalo sa, že táto téma nie je verejnosti ľahostajná.

Na Slovensku je to opačné. Skôr to tam smeruje k tomu, ako prepáčiť tieto angažmány.

Keby som aj ja chcela v klube nejakú hráčku z Ruska, u vedenia klubu by mi to neprešlo," povedala trénerka USK Praha Hejková pre šport24.sk.

V KHL odohral istú časť kariéry aj Branko Radivojevič. Tréner Dukly Trenčín je k Hudáčkovi o čosi zhovievavejší.

SR šport Hokej APHK TEL TK VV SZĽH BAX Čítajte viac Radosa odchádza z postu šéfa trenčianskej Dukly: Moje názory môžu byť považované za kontroverzné

„Točíme sa stále v jednom a tom istom kruhu. Sú tu dva tábory a vždy aj budú. Ak poviete tak, ste zlý. Ak poviete onak, tiež ste zlý. Vždy budete u jednej polovice národa hlupák.

Skrátka, nejak mi to hlava neberie a z celej tejto situácie mi je smutno. Myslím si, že ani jeden chalan, ktorý v Rusku hrá, nepodporuje vojnu. Majú predsa svoje rodiny a hokej môžete hrať v priemere do 35 rokov.

Ak sa im naskytne možnosť získať pre rodinu viac peňazí a majú v Rusku lepší kontrakt, zaváži to v ich rozhodnutí.

Veľmi si prajem, aby sa tento konflikt konečne skončil. Ničí to našu spoločnosť a už máme všetci toho dosť,“ povedal niekdajší hráč Spartaku Moskva či Atlantu Mytišči.

Draftové jednotky a ich vstup do zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete najproduktívnejšie draftové...

© Autorské práva vyhradené

71 debata chyba
Viac na túto tému: #Branko Radivojevič #Július Hudáček #Frankfurt Löwen