Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Famózny mladík Dvorský. Hetrik a asistencia k tomu, v kanadskej juniorke útočí na rekord

Slovenský útočník Sudbury Wolves Dalibor Dvorský bude môcť už čoskoro pokoriť slovenský gólový rekord v juniorskej Ontario Hockey League (OHL).

23.03.2024 07:58
Dalibor Dvorský Foto:
Dalibor Dvorský.
debata

V noci na sobotu sa k nemu 18-ročný Zvolenčan priblížil na rozdiel jediného gólu, hoci ešte pred zápasov naň strácal štyri.

Dvorský sa stal druhou hviezdou zápasu, v ktorom Wolves zdolali Barrie 13:4. Slovenský útočník v ňom strelil svoj druhý hetrik v sezóne a pridal asistenciu. S rovnakou bilanciou pritom skončil proti rovnakému súperovi aj v decembri.

08. Alexander Ovečkin Čítajte viac Keď ste veľký a silný ako on... Ovečkin najlepším strelcom všetkých čias? Do pekla s tým, nie je to v poriadku

Zvolenský rodák, ktorého vlani draftoval klub NHL St. Louis Blues v 1. kole z 10. miesta, má po 50 zápasoch na konte už 85 bodov, z čoho 43 tvoria góly. Viac ich zo slovenských hráčov v jednej sezóne strelil len Martin Chromiak – v ročníku 2021/22 ich v drese Kingstonu nastrieľal 44.

Dvorský bude mať prvú šancu tento rekord vyrovnať alebo prekonať hneď v sobotu, kedy jeho Sudbury narazí na Niagaru. Do zápasu vstúpi s aktívnou 13-zápasovou bodovou sériou. Pozrite si všetky jeho zásahy v nočnom stretnutí proti Barrie:

Ako dnes vyzerá zlatá generácia Slovákov Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Boli sme na nich hrdí. Dávali nám dôvod, aby...
debata chyba
Viac na túto tému: #Dalibor Dvorský #Sudbury Wolves