Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brutálny útok slovenského reprezentanta. Pobil sa, zlomil obeti kosť a spôsobil jej otras mozgu

V prebiehajúcej sezóne začal pravidelne hrávať v Tipos extralige, na prelome rokov bol členom slovenskej reprezentácie na MS do 20 rokov v Göteborgu. Teraz sa 20-ročný obranca Banskej Bystrice Boris Žabka mladší dostal do veľkých problémov.

22.02.2024 18:34
Boris Žabka Foto:
Boris Žabka reprezentoval Slovensko na posledných MS do 20 rokov v Göteborgu.
debata (28)

Cez víkend napadol na diskotéke rovesníka, ktorý kvôli tomu skončil v nemocnici a z vážnych zranení sa bude liečiť približne jeden mesiac.

K incidentu malo prísť po polnoci zo soboty na nedeľu pred jedným z banskobystrických klubov. Napadnutý 19-ročný mladík sa išiel nadýchať čerstvého vzduchu a tam nasledoval Žabkov surový útok.

„Nevedel som, ako ma napadol. Ani som nevedel, že ide o hokejistu,“ povedal televízii JOJ Michal Mikle, ktorý bol na diskotéke, rovnako ako Žabka, so svojou priateľkou. Hokejista mal vraj pocit, že Mikle krúži okolo jeho partnerky a rozhodol sa to vyriešiť pomocou pästí.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Nový rekord Slafkovského, bodová séria sa skončila. Slovák potešil Kanaďanov, stačilo jediné slovo

Situáciu na mieste riešila polícia, incident vyhodnotila ako priestupok a Žabkovi, ktorého otec tiež v minulosti hral hokej a dnes je asistentom trénera v Liberci, udelila pokutu 30 eur.

Zranený mladík skončil v nemocnici. „Zlomil mi nos a nejakú kosť v oku. Nemohol som dýchať pravou nosnou dierkou. Mal som tiež ťažký otras mozgu,“ opisoval Mikle.

Vedenie HC 05 Banská Bystrica udelilo Žabkovi, ktorý nastúpil v tejto sezóne na 39 zápasov, bližšie nešpecifikovanú finančnú pokutu a podmienečne ho vyradilo z mužstva.

„Od našich hráčov očakávame, že budú vzorom a vodcovskými osobnosťami nielen na ľade, ale aj v civilnom živote. Nechceme, aby sa do podobných situácií dostávali. Preto som vystúpil pred celým tímom a pripomenul mu, že naše očakávania sa netýkajú len výkonov na ľade,“ povedal športový manažér klubu Ľuboš Pisár.

Zmluvy draftových jednotiek po nováčikovskej ére Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozreli sme sa na 19 posledných draftových...
28 debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Tipos extraliga #Boris Žabka mladší