Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Naposledy mi v Košiciach netlieskali. Bola to viac šou a divadlo ako hokej, vraví Lašák. Valábik sa posťažoval na Višňovského hokejku: Katastrofa

Strela z bufetu, tenis na ľade či potápanie súperov v súťaži dunk tank. Aktéri exhibície All Star Legendy si podujatie v košickej Steel Aréne nevedeli vynachváliť. O vzájomné podpichovačky pred i po samotnom zápase nebola núdza.

12.02.2024 17:04
SR Hokej Exhibícia Legendy KEX Foto: ,
Ladislav Nagy na exhibícii All Star Legendy 2024.
debata

Trénerom Tímu Západniarov, ktorý zdolal Východ 16:10, bol Marián Hossa. Do diania exhibície sa zapojil pri „streľbe z bufetu“.

Tú organizátori pripravili po vzore zápasu v Banskej Bystrici. Strelci sa museli trafiť do brány pričom pódium, z ktorého pálili, bolo umiestnené pod stropom haly.

"Nebolo to úplne jednoduché. Chápem, že osvetlenie bolo nastavené tak, aby nás ľudia dobre videli. Nám to ale svietilo priamo do očí a miestami to bolo nepríjemné.

Exhibícia All Star Legendy 2024
Video

Na druhej strane som mal pocit, že to bolo bezpečnejšie ako v Bystrici, kde bola výzva netrafiť ľudí na tribúne," vraví Hossa, ktorý zaznamenal v disciplíne jeden gól z piatich pokusov.

Višňovský čaká odvetu

Úspešným strelcom v populárnej disciplíne bol aj kapitán Tímu Východu Ladislav Nagy.

„Jój, konečne som dal aspoň jeden gól. Bolo to dosť vysoko a museli sme strieľať ponad ochrannú sieť. Pred tým som nedal v rozcvičke ani jeden gól z ôsmich pokusov,“ priznáva Nagy.

Pre toho bol zápas na domácom ľade výnimočný. Pred piatimi rokmi sa na ňom lúčil s reprezentačnou i klubovou kariérou.

„Pred košickým publikom hrám vždy rád. Bolo to krásne. Škoda, že niektorí chlapci sa zranili alebo ochoreli, s nimi by sme s to užili ešte viac,“ vraví Nagy.

SR Hokej Exhibícia Legendy KEX Čítajte viac Valábik mu na striedačke ukázal hodinky. Bál som sa, či nebude potrebovať záchranku. Žigo? Je legenda. Na Slovensku nemá obdobu

Kapitánom víťazného tímu bol bývalý reprezentačný obranca Ľubomír Višňovský. O tom, že Východniari triumfovali v samotnom zápase (bez gólov zo súťaži zručností) nechcel ani počuť.

„Na konci sa vždy rátajú zajace. V tomto prípade celkové skóre. Východ prehral a navyše hanebne. Čakáme, že nás chlapci vyzvú v odvete,“ vyhlásil Višňovský.

Ten sa zapojil aj do premiérovej disciplíny, ktorou bol tenis na ľade.

„Bolo to super. Mňa to bavilo. Pokojne by sa takýto šport mohol reálne zaviesť. My sme si to vyskúšali s raketami na padel, ktorý doma v Bratislave občas hrávam. Na korčuliach to bolo zaujímavejšie aj náročnejšie,“ priznáva Višňovský.

Viac šou ako hokej

V tíme Západu viacerých prekvapil výkonom Boris Valábik. Prístup svojho kapitána a lídra si pochvaľoval.

"V šatni mal svoje klasické motivačné reči, ktorými nás vedel vyburcovať. Na ľade až tak nežiaril, ale ani mne to nešlo bohvieako. Našťastie som to vykompenzoval pri zručnostiach.

Požičal som si Višňovu hokejku ale s tou mi streľba ponad zaparkované autá nešla. Čakal som, že on ako ofenzívny obranca bude mať skvelú hokejku, ale bola to katastrofa," vysvetľuje Valábik.

SR Bratislava MS2019 Hokej štvrťfinále BAX Čítajte viac Dal to na Hudáčka. Kontroverzný český brankár šokujúco končí na Spiši skôr ako začal

Trochu ho prekvapilo, ako si tréneri na striedačke rozdelili úlohy.

„Gáborík mal na starosti nás obrancov. To bolo faux pas. Počas celej kariéry nebol v obrannom pásme. Trochu to v závere premiešal a môjho parťáka Andreja Meszároša vymenil. Dostali sme potom asi štyri góly, takže nebolo to ideálne,“ podpichol svojho kamaráta Valábik.

V bráne si po dlhej dobe zachytal populárny Ján Lašák, ktorý zožal z košických tribún obrovské ovácie.

„Skvelá akcia. Bolo to viac divadelné predstavenie a šou než hokej. Keď sa to ľuďom páčilo splnilo to účel. Spomínam si, že keď som naposledy chytal súťažný zápas v Košiciach ešte v drese Trenčína veľmi mi netlieskali,“ spomína Lašák.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #Marián Hossa #Boris Valábik