Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Valábik mu na striedačke ukázal hodinky. Bál som sa, či nebude potrebovať záchranku. Žigo? Je legenda. Na Slovensku nemá obdobu

Spoločne nazbierali v NHL tisícky bodov. Hokejových velikánov, z ktorých mnohí už dávno zavesili korčule na klinec, sledovalo v Steel Aréne vyše sedemtisíc divákov. V súboji All Star Legendy sa v Košiciach predstavili hviezdne mená ako Marián Gáborík, Žigmund Pálffy, Marián Hossa, Ľubomír Višňovský, Ladislav Nagy, Boris Valábik či Andrej Sekera.

12.02.2024 05:40
SR Hokej Exhibícia Legendy KEX Foto:
Marián Gáborík počas novej súťaže zručností na podujatí All Star Legendy 2024.
debata (3)

Úvodné buly vhodil slávny košický rodák Vincent Lukáč, ktorý už o pár dní oslávi sedemdesiatku.

Výsledok exhibície ho zrejme nepotešil. Zásluhou lepšie zvládnutých súťaží zručností napokon vyhral Tím Západu nad domácimi Východniarmi 16:10.

„Rišovi Lintnerovi sa podarilo zorganizovať fantastickú akciu. Sledoval nás takmer vypredaný štadión. Bolo skvelé, že ľudia prišli a užili si to spolu s nami,“ vraví Gáborík, ktorý bol aj s Mariánom Hossom trénerom tímu Západu.

Exhibícia All Star Legendy 2024
Video

Na striedačke ste sa často usmievali. Bolo evidentné, že si pozíciu trénera v zápase hviezd užívate. Čo ste si pomysleli, keď ste sledovali zaplnené tribúny?

Východ je veľmi vďačný. Potvrdilo sa, že ľudia si vážia legendy, ktoré do Košíc zavítali. Za nás aktérov môžem povedať, že sme si to veľmi užili a dokonale sme sa zabavili. Samozrejme, mám veľkú radosť, že sa z výhry tešil náš tím Západu.

K celkovému triumfu vám však výrazne pomohli súťaže zručností.

Je pravda, že by to asi pre nás neskončilo najlepšie, ak by sa počítali iba góly z hry. Koľko by to vlastne bolo?

Na góly v rámci zápasu vyhral Tím Východu 7:2.

Ešte dobre, že sa to takto neráta a do úvahy sa brali aj ďalšie disciplíny. V takýchto zápasoch nie je podstatné, kto vyhrá, ale je fajn, že sme to boli my. Celkovo to hodnotím ako perfektnú akciu.

Kroták Čítajte viac Slovan? Má to náročné, ale je to jeho problém. Slovákov u nás ubúda, utekajú do zahraničia, vraví legenda extraligy

V súťaži Dunk Tank ste sedeli v jednej z klietok a napokon ste sa aj vykúpali vo vodnej nádrži. Aký to bol pocit?

Bolo to veľmi zvláštne. Nevedel som, kedy to príde. Chlapcom sa spočiatku nedarilo presne zamieriť na terč. Napokon to vyšlo až Arnemu Krotákovi. Keď som si to pozeral na videu bolo zrejmé, že trafil hranu len na milimetre. Našťastie bola voda teplá, ako to Rišo Lintner sľúbil, takže som si kúpeľ užil.

Prvýkrát ste si vyskúšali pozíciu trénera. Neťahalo vás to obuť si korčule?

Keby som mohol, bol by som najradšej s chlapcami na ľade. Bolo mi trochu ľúto, že som nemohol nastúpiť. Užívali sme si to však aj na striedačke. Veľa sme sa nasmiali. Je to úplne iný pocit, keď ste v pozícii trénera.

Prekvapil vás váš dobrý kamarát Boris Valábik, ktorý v streľbe ponad automobily cez celé klzisko skóroval?

Ja som mu celý čas vravel, aby to napálil príklepom, keďže sú tie autá poistené. Na prvé dva pokusy si zobral hokejku Ľuba Višňovského a vôbec sa mu s ňou nedarilo. Potom si hokejku vymenil a vyšlo to. Konečne dal gól. Bol to asi jeho druhý v kariére.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Ručičky ako Pálffy. Slafkovský vymyslel dokonalú prihrávku. Montreal v zápase pohorel

Hovoril, že si to užíval. Bol vraj prvýkrát na podobnej akcii, takže o to viac si vychutnal atmosféru. Na to, že bol za posledných sedem rokov dvakrát na ľade mu to išlo super. Klobúk dole pred jeho výkonom.

Nevravel vám, že občas nevládal s dychom?

Bol určite unavený. Na striedačke mi ukazoval hodinky, ktorými si meral tep a mal tam po jednom striedaní hodnotu okolo 180. Bál som sa, či mu nebude treba záchranku. Spomínal mi po zápase, že spálil okolo 2500 kalórií. Videli ste, že bol unavený. Bol tam raz na kolenách a mal veľký problém vstať z ľadu. Aj ostatní chlapci sa poriadne zapotili. Poniektorí sme sa aspoň vykúpali.

Žigmund Pálffy bol vyhlásený za najužitočnejšieho hráča zápasu. Prekvapil vás?

Žigo je legenda. Na Slovensku nemá obdobu, čo sa týka talentu. Bol famózny hokejista. Domov si odnesie peknú sošku na pamiatku a môže si ju uložiť do vitríny. Som si istý, že si to užíval. Je skvelé, že ho hokej stále baví a chodí na podobné akcie.

SR Trenčín šport hokej TEL Spišská Nová Ves 36. kolo TNX Čítajte viac Vyrastal na Ukrajine, žiari na Slovensku. Život je tu omnoho bezpečnejší, vraví mladý talent. Očarí aj Ramsayho?

Vy ste tiež ich pravidelným účastníkom. Čo vás na nich najviac láka?

Asi to, že môžeme s chlapcami zaspomínať na spoločné príhody. V sobotu, deň pred exhibíciou, sme posedeli a dlho sa rozprávali. To sú pre mňa osobne najkrajšie momenty. Samotný zápas je už len čerešničkou na torte. Najradšej mám tie chvíle mimo ľadu.

Tím Východu – Tím Západu 10:16 (2:0, 3:1, 2:1)

Góly z hry: Pucher 2, Bicek 2, Nagy, Kroták, Surový – Pálffy, Marcel Hossa
Góly v súťažiach zručností: Východ 2 – Západ 9
Tím východu: Križan – Droppa, Suchý, Majeský – Bicek, Vaic, Kroták, Handzuš, Pucher, Surový, Bartoš, Uram, Nagy, tréner: František Hossa
Tím západu: Lašák, Hamerlík – Sekera, Meszároš, Valábik, Višňovský – Pavlikovský, Pálffy, Bartovič, Marcel Hossa, Pardavý, Radivojevič, tréneri: Marián Hossa, Gáborík.

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Valábik #Marián Gáborík #Steel aréna #Žigmund Pálffy #All Star Legendy 2024