Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúci pohľad na Instagram slovenského hokejového reprezentanta. Propaguje rozhovor s Putinom

Adam Húska je slovenský hokejový brankár, ktorý sa roky snažil rozbehnúť svoju kariéru v NHL.

08.02.2024 17:04
Adam Huska
Adam Húska upozorňuje na rozhovor medzi Vladimirom Putinom a americkým novinárom.
debata (156)

Žiaľ, nepodarilo sa mu to. Po tom, čo nachvíľu – v drese New Yorku Rangers načuchol do najlepšej hokejovej ligy na svete – sa upísal ruskému klubu Torpédo Nižnij Novgorod, ktorý hrá v KHL.

Dvadsaťšesťročný Zvolenčan nastupuje za svoj klub v ruskej nadnárodnej súťaži, ktorá sa považuje za propagandistický nástroj ruského režimu, už druhú sezónu. Hrá pomerne pravidelne.

Počas letnej prestávky sa k svojmu pôsobeniu v Rusku vyjadril nasledovne: "Osobne mi nikto nič nepovedal, nejaký nesúhlas alebo podobne. Samozrejme, ide aj o to, kde je uverejnený nejaký článok o mne.

Vo facebookovských diskusiách ma niektorí chvália, iní dávajú dole. Ale povedal by som, že fanúšikovia, ktorí to odsudzujú sú v menšine. Necítim žiadny tlak verejnosti.

Jasné, kebyže chcem, tak si nájdem komentáre, kde ma ľudia odsudzujú, ale v osobnom živote som sa s tým nestretol," uviedol Húska v rozhovore pre denník MY Zvolen.

663375137 Čítajte viac Arbitráž zverejnila, ako sa Rusi bránili v prípade Valijevovej. Bájky o dedkovom lieku, ktorý sa "pošmykol" a iné výhovorky

Vraví, že ak ho niekto nechce mať rád, dôvod si vždy nájde. Hlavu si nad tým neláme.

„Niekto to ale môže vidieť aj tak, že si povie – nezľakne sa, nebojí sa toho, čo si o ňom ľudia myslia. A iní si zas povedia, že nemá morálku a hrá za krvavé peniaze,“ uviedol.

Na vojnu má zvolenský odchovanec jasný názor. Šancu chytať v jednej z najlepších líg sveta však nemohol zahodiť.

"Neviem, kto udáva morálne hodnoty, čo je dobré a čo nie. Otvorene vojnu nepodporujem a som proti nej a taktiež mi vadia jej nevinné obete. Mne sa teraz naskytla príležitosť ísť tam a takáto ponuka môže prísť raz za život.

Dominik Hašek Čítajte viac Pokrytec Hašek? V NHL slávnostne otvoril zápas. Do súťaže kvôli Rusom kopal, žiadal aj hlavu šéfa Bettmana

Ak by som to odmietol, tak by som po kariére rozmýšľal, čo by mohlo byť, prípadne by som to ľutoval, že som to neskúsil. Keď sa skončí vojna myslím, že to nikto nebude riešiť do detailov," vyhlásil Húska.

Nikomu nechce vnucovať svoj názor. Zákaz reprezentovať pre hráčov pôsobiacich v KHL považuje za nezmyselný.

„Ja hovorím, že môžeme zakázať reprezentovať tým, čo hrajú v KHL, len sa tým nič nevyrieši. Či budem hrať v KHL alebo nie, nič sa tým nezmení, vojna bude,“ vraví.

Pred pár hodinami však na sociálnej sieti Instagram zverejnil avízo na rozhovor, ktorý ruský prezident Vladimir Putin poskytol Tuckerovi Carlsonovi, bývalému moderátorovi americkej televízie Fox News.

Carlson v utorok na sieti X zverejnil video, v ktorom povedal, že prišiel do Ruska, aby urobil rozhovor s prezidentom Putinom.

00. Hlavná FOTO Čítajte viac Kráska a zviera: Kto je žena po boku Ovečkina? Vypenila na NHL, v žilách jej koluje herecká krv

Bývalý moderátor vo videu tvrdil, že západní novinári viackrát robili rozhovory s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, ktorému sa „podliezali“, ale „neobťažovali“ sa požiadať o rozhovor prezidenta Putina.

Relácia konzervatívneho moderátora Tuckera Carlsona bola na Fox News najsledovanejšou spomedzi káblových spravodajských staníc. Televízia ho prepustila v apríli 2023.

Po odchode z Fox News začal Carlson vysielať svoju reláciu na sieti X, kde jeho videá dosahujú obrovskú sledovanosť.

Nedávno sa v pozitívnom duchu o Rusku, ktoré 24. februára zaútočilo na Ukrajinu, vyjadroval aj Michal Čajkovský zo Spartaka Moskva. Ten v rozhovore pre ruský web championat.ru potvrdil, že z Ruska by neodišiel.

Hokejista Michal Čajkovský počas vianočných... Foto: Instagram
Michal Čajkovský Hokejista Michal Čajkovský počas vianočných sviatkov v Moskve.

31-ročný obranca Čajkovský hráva v aktuálnej sezóne za Spartak Moskva. V 40 doterajších zápasoch skóroval šesťkrát a na ďalších osemnásť gólov prihral.

„Prišiel som sem pred ôsmimi rokmi a veľmi sa mi tu páči. Mám tu veľa veľmi dobrých priateľov, možno dokonca viac ako doma,“ priznal bek, ktorý hrával dlhé roky aj za reprezentáciu. Od februára 2022 – kedy Moskva napadla Kyjev – sa v nej neobjavil.

„Slovensko a Rusko sú veľmi podobné z hľadiska mentality. Žijú tu rovnakí ľudia, vedie sa tu rovnaký život. Mojej rodine sa tu veľmi páči a rovnako tak aj mne v Spartaku. Chcel by som tu zostať dlhodobo,“ vyhlásil bratislavský rodák.

Ruskí športovci, ktorí podporili vojnu na Ukrajine Fotogaléria - 44 fotiek Všetky fotky
Šport bol vždy výkladnou skriňou Ruska....

V metropole Ruska sa mu vraj páči Dokonca tak, že mesto prirovnal k Los Angeles, za ktorým vraj v ničom nezaostáva.

„Pre mňa a moju rodinu je Moskva najlepším mestom na svete. Tu máme všetko čo chceme a navyše je tu veľa tímov, s ktorými je možné hrať a nemusí sa teda nikam cestovať. Vždy sa môžeš vrátiť domov k rodine po zápase,“ podotýka Čajkovský.

„V mladosti som hrával v Amerike, navštívil rôzne mestá, býval som vo Washingtone, Ottawe, v Los Angeles som strávil dva mesiace, dobre poznám aj Calgary. Ale to nie je Moskva, nedá sa porovnať s inými mestami,“ dodal.

Momentálne hráva v KHL deväť Slovákov, všetci s reprezentačnými skúsenosťami. Adam Liška, Michal Krištof, Tomáš Jurčo, Christián Jaroš, Martin Gernát, Mislav Rosandič, Adam Húska, Patrik Rybár a Michal Čajkovský.

Ukrajinskí atléti, ktorí zahynuli pri invázii Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Jeden zahynul pri Kyjeve, ďalší pri obrane...

Momentálne sa vedie na Slovensku siahlodlhá debata o tom, či by mali reprezentovať krajinu na šampionáte v Ostrave, ktorý sa bude konať na prelome mája a júna v susednom Česku.

Vedenie SZĽH doteraz nevydalo jednoznačné stanovisko.

Prezident SZĽH Miroslav Šatan sa na túto tému vyjadril v podcaste Hokejportal: „Ja musím povedať, že my sme dvere v reprezentácii nikomu nezatvorili,“ uviedol Šatan.

"Myslím, že už je to viac ako rok, keď výkonný výbor povedal, že reprezentácia má nominovať na základe výkonnosti a nie na základe toho, kto hrá v akej súťaži.

Je to téma, ktorá momentálne nie je aktuálna. Uvidíme, ako to dopadne a potom sa vyjadríme," dodal bývalý reprezentačný kapitán.

Nejednoznačne sa pred pár dňami vyjadril aj tréner národného tímu Craig Ramsay. "Ešte sme sa nedohodli, o hráčoch z ruskej súťaže rozhodneme neskôr. Isté je, že všetko sú to skvelí hokejisti. Radi by sme ich mali v tíme, ale…

Vo viacerých smeroch je táto téma o politickom verdikte. Nie je na mne, aby som o tom rozhodol. Budeme pracovať s takými hráčmi, akí budú k dispozícii," dodal Ramsay.

Ako jeden z mála hráčov, ktorí sú v KHL, sa vyjadril aj Rosandič, ktorý nosil už aj kapitánske „céčko“.

"Je to na rozhodnutí vedenia národného tímu. Povolanie do reprezentácie si musíte zaslúžiť. Pre mňa situácia vyzerá nasledovne.

Na jednej strane môžem hrať celú sezónu v tíme v najlepšej lige Európy a na druhej strane je národný tím, kde odohrám prinajlepšom 10 zápasov ročne," vysvetlil pre Plusku s tým, že odchod do KHL neľutuje.

Veľkým odporcom hrania v kluboch KHL je legendárny český brankár Dominik Hašek, ktorý situáciu pravidelne komentuje na sociálnej sieti.

SR hokej MS2019 Hokej príprava Veľká Británia POX Čítajte viac Kritizovali ho za pôsobenie v KHL, Ramsay mu dal opäť šancu. Z veľkého návratu napokon nič nebude

„Nezvádzajte to na hráčov či agentov. Za toto je zodpovedná slovenská vláda. Je smutné, že doposiaľ nevypracovala zákon, ktorý by týmto spôsobom (prácu v Rusku) zakazoval podporovať vojnu,“ napísal a keď s ním niektorí nesúhlasili, že si niečo takéto nedokážu predstaviť, ešte viac pritvrdil.

„Samozrejme, môže to byť odňatie slobody na X rokov. Zrejme si neuvedomujete, že každý takýto počin je obrovskou reklamou na útočnú vojnu,“ dodal Hašek na Twitteri.

Načítavajú sa športové výsledky...
156 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Adam Húska