Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Úplne neuveriteľné, čudoval sa komentátor. V Lige majstrov sa udial moment, ktorý nemá obdobu

K výnimočnej udalosti, ktorá nemá v hokejovej histórii obdoby, prišlo počas stredajšieho zápasu Ligy majstrov medzi francúzskym Rouenom a fínskym Ilvesom Tampere.

19.10.2023 13:48
814380568 Foto:
O dvojité podrazenie sa v zápase Ligy majstrov postaral Kanaďan Sacha Guimont (vpravo).
debata

V oslabení unikajúceho útočníka hostí Samuliho Ratinena dvakrát podrazil obranca súpera Sacha Guimond. Neprekvapilo, keď rozhodca skrížil ruky nad hlavou na znak trestného strieľania.

Finálny verdikt však prekvapil všetkých, vrátane fínskeho komentátora zápasu: Dve trestné strieľanie a ešte dva menšie tresty pre Guimonda za dve podrazenia.

Faktom je, že hokejová Ligy majstrov prešla pred novou sezónou niekoľkými úpravami pravidiel. Takým je napríklad, že ak tím využije presilovú hru, zvyšok trestu sa neruší. Alebo novinky, že pri skórovaní vo vlastnom oslabení sa ruší zvyšok súperovej presilovky.

Ďalšou zmenou je, že v prípade nariadenia trestného strieľania je hráč napriek tomuto rozhodnutiu poslaný na trestnú lavicu. A tak bol aj Kanaďan Giumond presne podľa pravidiel vylúčený. A po správnosti obdržal aj dva menšie tresty.

Tyler Seguin Čítajte viac Trapas pred štadiónom. Hviezdu NHL nespoznali, odmietli ju pustiť na vlastný zápas

„Na trestné strieľanie bol už prvý zákrok v stredovom kruhu. Keď prišlo k druhému, rozhodca nariadil druhé trestné strieľanie za druhý faul a presne podľa pravidiel Ligy majstrov udelil aj menší trest,“ povedal pre sport.cz bývalý rozhodca, ktorý si neželal byť menovaný.

Hlavní rozhodcovia Cregut zo Švajčiarska a Poliak Baca pochybili, keď nariadili hneď dve trestné strieľania. „Úplne neuveriteľné!“ rozčuľoval sa v priamom prenose fínskej televízie Antti Mäkinen.

„Aj keby bol hráč s samostatnom úniku faulovaný napríklad štyrikrát, za zmarenie gólovej príležitosti musí byť nariadené len jedno trestné strieľanie,“ vysvetlil ďalší bývalý arbiter.

Nela Lopušanová Čítajte viac Z postele rovno do školy, keď sú úlohy, berie sa mobil. Dievčina, ktorá robí skvelé meno Slovensku, si žije svoj americký sen

V hokeji však môžu prísť momenty, keď rozhodcovia v jednej chvíli nariadia hneď dve trestné strieľania. Ale iba za predpokladu, že to prvé nebude premenené.

Napríklad vtedy, ak bude hokejista faulovaný v úniku (ako v spomínanom prípade Ratinen) a následne dôjde napríklad k zaľahnutiu puku hráčom v bránkovisku.

nehoda  1 Čítajte viac Spoluhráč Jurča mal vážnu dopravnú nehodu. Po čelnej zrážke s kamiónom musela zasahovať aj helikoptéra

To ale nebol prípad stretnutia v Rouene. Fínsky tím nepremenil ani jedno trestné strieľanie a nevyužil ani následnú presilovú hru a s vo Francúzsku prehral 1:6. K postupu do play off to Rouenu nestačilo.

Ilves Tampere, ktorý už mal pred zápasom istý postup do osemfinále, nechal odpočívať mnoho svojich opôr a preto ho vysoká prehra nemusela vôbec mrzieť. V boji o štvrťfinále nastúpi Ilves proti Pardubiciam.

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
debata chyba
Viac na túto tému: #hokejová Liga majstrov #Liga majstrov v hokeji #Rouen #Ilves Tampere