Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hovorilo sa, že ho otrávili. Ruský brankár sa po vojenčine vracia k hokeju, na svár KHL vs. NHL zareagovala IIHF jasne

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) rozhodla o tom, že ruský brankár Ivan Fedotov má platný kontrakt s klubom Philadelphia Flyers zo zámorskej hokejovej NHL a môže nastúpiť za "letcov" v budúcej sezóne napriek tomu, že podpísal zmluvu aj s ruským klubom CSKA Moskva.

15.08.2023 15:28
Ivan Fedotov Foto: ,
Ivan Fedotov na ZOH v Pekingu.
debata

Účastník KHL zároveň dostal od IIHF ročný zákaz medzinárodných transferov s platnosťou do 10. augusta 2024, voči ktorému sa môže odvolať.

Predstavitelia Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) rozhodli, že zmluva gólmana s Flyers nie je platná. Liga argumentovala, že zo získaných informácií a dokumentov vyplýva, že Fedotov nemá platnú zmluvu s klubom NHL.

12 Čajkovský Čítajte aj Milujem Rusko, žijú tu parádni ľudia. Slovák Čajkovský si v rozhovore pre agentúru TASS vylial srdce. Zmení občianstvo?

Tvrdila aj to, že Fedotov „túži“ chytať za CSKA Moskva. Napriek rozhodnutiu IIHF sú v klube CSKA Moskva presvedčení, že Fedotov bude chytať v novej sezóne za nich. Myslia si tiež, že federácia „chráni záujmy NHL“.

Zámorská organizácia draftovala Fedotova v roku 2015, no až vlani s ním podpísala prvý kontrakt na jeden rok.

Krátko pred odchodom do USA brankára zatkli v Petrohrade pre údajné vyhýbanie sa vojenskej službe. Po tom, ako sa postavil pred súd, ho poslali na vojenskú základňu, aby začal s výcvikom.

amirov Čítajte aj Zomrel jeden z najväčších ruských talentov, draftovalo ho Toronto. Mal len 21 rokov

Údajne ho vtedy previezli na ruskú vojenskú základňu v Severomorsku, no vojenskú službu si mal odkrútiť v Severnom ľadovom oceáne, teda na základni na súostroví Nová Zem za polárnym kruhom.

Švédsky novinár Karl Maansson pred rokom dokonca tvrdil, že Fedotova možno po zatknutí otrávili.

Keďže už absolvoval ročnú vojenskú službu, teraz sa môže vrátiť k hokeju. Flyers oznámili, že zmluva s Fedotovom z roku 2022 sa bude vzťahovať na sezónu 2023/2024 a strieborný medailista z vlaňajších ZOH v Pekingu bude hrať za nich.

Libor Sulak a Dominik Hasek Čítajte aj Máš v hlave ukrutné prázdno! V národnom tíme nemáš čo hľadať. Osobnosti reagujú na Čecha z KHL, ktorý sa obul do Hašeka

Počas pôsobenia v Rusku však Fedotov podpísal dvojročnú zmluvu s CSKA Moskva. Tú KHL pôvodne neuznávala, no neskôr zmenila rétoriku. Tvrdila, že zmluva v NHL nie je záväzná, a to napriek vyjadreniam zástupcu komisára profiligy Billa Dalyho, ktorý tvrdil opak.

Aj so 4 Slovákmi! Najlepší hráči NHL od roku 1967 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Aj so štvoricou Slovákov! Toto sú najlepší...
debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #NHL #IIHF #Ivan Fedotov