Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česká hviezda z KHL odpovedá alibisticky. Vojna na Ukrajine? Nevyznám sa v tom, hovorme o hokeji

Aj on je jedným z tých, ktorí prišli o tohtoročné majstrovstvá sveta v hokeji, lebo sa upísali klubu z Kontinentálnej hokejovej ligy. Dmitrij Jaškin patrí k elitným českým hráčom, v národnom tíme má však dvere zatvorené.

23.06.2023 09:50
jaškin Foto:
debata (28)

Kapitán Petrohradu sa síce narodil v Omsku, no od ôsmich mesiacov vyrastal v Česku. Jeho otec Alexej je vsetínskou legendou.

Ani to však Dmitrijovi nepomáha v tom, aby ho za riekou Morava „omilostili“. Naopak, krivo sa na neho dívajú tamojší funkcionári i legendy.

Svorne tvrdia: berieš ruské peniaze, v reprezentačnom drese nemáš čo hľadať.

Kráska Nadia - tajomstvo úspechu Dmitrija Jaškina Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Nadia Jaškinová.

Tridsaťročný útočník má však na celú vec úplne odlišný pohľad. V rozhovore pre ruský portál MatchTV sa dokonca vyjadril, že by sa chcel na budúci rok predstaviť na svetovom šampionáte, ktorý hostia práve Česi.

„Tento turnaj má pre mňa špeciálny význam. Prirovnal by som ho k Nobelovej cene pre vedcov. Bez ohľadu na čas, národnosť, politickú situáciu. Bude to najväčšia športová udalosť,“ hovorí strelec, ktorý má za sebou sedem sezón v NHL.

Na to, aby sa predviedol na domácich majstrovstvách sveta, však musí splniť jednu podmienku: nesmie hrať v Rusku, teda krajine, ktorá vyvolala vojenský konflikt na Ukrajine.

07. Dominik Hašek - Dmitrij Jaškin Čítajte viac Čech ďakoval ruskej armáde, šéf hokeja ho odsúdil: Morálka je viac ako šport

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Petrohrad #vojna na Ukrajine #Dmitrij Jaškin #MS v hokeji 2024