Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čech ďakoval ruskej armáde, šéf hokeja ho odsúdil: Morálka je viac ako šport

Video, v ktorom kapitán SKA Petrohrad a český hokejista Dmitrij Jaškin ďakuje ruskej armáde, vyvolalo u našich západných susedov búrlivé reakcie. K situácii sa vyjadril aj prezident českého hokejového zväzu Alois Hadamczik. Dnes je presne rok od začiatku invázie na Ukrajinu.

24.02.2023 07:30
07. Dominik Hašek - Dmitrij Jaškin Foto:
Dmitrij Jaškin.
debata (12)

Český hokej už vlani v lete rozhodol, že českí hokejisti, ktorí po začiatku invázie podpísali zmluvu s niektorým z klubov KHL, nebudú pozvaní do reprezentácie. „Toto rozhodnutie platí a nič sa na ňom nemení ani teraz,“ uviedol v stanovisku Hadamczik.

Reagoval najmä na otázky novinárov, ktorých zaujímal postoj zväzu v súvislosti s Jaškinovou účasťou vo videu petrohradského klubu. V ňom sa vystrieda niekoľko hráčov SKA. „Prajeme všetko najlepšie všetkým, ktorí spojili svoj život s ochranou našej vlasti. Všetkých, ktorí slúžia v radoch ozbrojených síl a námornej flotily. Vďaka za vašu prezieravosť a odvahu,“ zaznie v zázname.

Ďakovnú reč ukončil práve kapitán Petrohradu a český hokejista Jaškin. „Všetko najlepšie ku Dňu obrancov vlasti,“ povedal. Okrem neho majú Česi v KHL ešte Libora Šuláka a Rudolfa Červeného, Slovákov pôsobí v nadnárodnej súťaži osem.

Trio Čechov nastúpilo v posledných dňoch do stretnutí v špeciálnych dresoch s vojenskými motívmi na podporu ruskej armády. „V hráčmi, ktorí podpísali v Rusku, sa rozchádzame v otázke morálky. Oni si neuvedomujú, že Ukrajina bojuje za to, aby sa vojna nerozšírila do ďalších európskych krajín,“ uviedol Hadamczik pre sport.cz.

Dmitrij Jaškin Čítajte viac Pobúrenie za Moravou. Čech gratuluje „obrancom vlasti“, nastúpil v armádnom drese s ruskou vlajkou

„Morálka je viac ako šport a musíme si ju zachovať. Ako Česko podporujeme demokraciu a chceme koniec vojny na Ukrajine. Súhlasíme s postojom našej vlády a nebudeme akceptovať, aby naši hráči z KHL mohli reprezentovať,“ dodal prezident českého zväzu.

Medveď i babička. Takto kedysi vyzeral slávny Jágr Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Jaromír Jágr, legenda českého hokeja, ktorá...
12 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #SKA Petrohrad #vojna na Ukrajine #Dmitrij Jaškin #Rok vojny proti Ukrajine