Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vojna na Ukrajine? Keď sa dve deti bijú, tak im nedáme do ruky nožíky, vraví Slovák, ktorý chytá v KHL

Hokejovú verejnosť vlani šokoval jeho prestup do ruskej KHL. Slovenský brankár Adam Húska vyčkával pred sezónou na zmluvu z New York Rangers, no keď neprichádzala, rozhodol sa prijať ponuku z tímu Torpédo Nižnij Novgorod.

14.06.2023 16:09
Adam Húska Foto: ,
Adam Húska (brankár/Nižnij Novgorod).
debata (94)

Na hráčov pôsobiacich v KHL sa zniesla vlna kritiky. Ako ju znášal rodák zo Zvolena?

"Osobne mi nikto nič nepovedal, nejaký nesúhlas alebo podobne. Samozrejme, ide aj o to, kde je uverejnený nejaký článok o mne.

Vo facebookovských diskusiách ma niektorí chvália, iní dávajú dole. Ale povedal by som, že fanúšikovia, ktorí to odsudzujú sú v menšine. Necítim žiadny tlak verejnosti. Jasné, kebyže chcem, tak si nájdem komentáre, kde ma ľudia odsudzujú, ale v osobnom živote som sa s tým nestretol," uviedol Húska v rozhovore pre denník MY Zvolen.

Video

Vraví, že ak ho niekto nechce mať rád, dôvod si vždy nájde. Hlavu si nad tým neláme.

„Niekto to ale môže vidieť aj tak, že si povie – nezľakne sa, nebojí sa toho, čo si o ňom ľudia myslia. A iní si zas povedia, že nemá morálku a hrá za krvavé peniaze,“ uviedol 26-ročnný brankár.

Ak by nešiel do KHL mohol by to ľutovať

Na vojnu má zvolenský odchovanec jasný názor. Šancu chytať v jednej z najlepších líg sveta však nemohol zahodiť.

"Neviem, kto udáva morálne hodnoty, čo je dobré a čo nie. Otvorene vojnu nepodporujem a som proti nej a taktiež mi vadia jej nevinné obete. Mne sa teraz naskytla príležitosť ísť tam a takáto ponuka môže prísť raz za život.

Ak by som to odmietol, tak by som po kariére rozmýšľal, čo by mohlo byť, prípadne by som to ľutoval, že som to neskúsil. Keď sa skončí vojna myslím, že to nikto nebude riešiť do detailov," vyhlásil Húska.

Austin Killipsová Čítajte viac Americká transgenderka rozdupala zvyšok pelotónu, v cieli mala šialený náskok. Jej súperka s cyklistikou radšej skončila

Nikomu nechce vnucovať svoj názor. Zákaz reprezentovať pre hráčov pôsobiacich v KHL považuje za nezmyselný.

„Ja hovorím, že môžeme zakázať reprezentovať tým, čo hrajú v KHL, len sa tým nič nevyrieši. Či budem hrať v KHL alebo nie, nič sa tým nezmení, vojna bude,“ vraví Húska.

94 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #Adam Húska