Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanada rieši škandál. Bedard sa odťahoval od detí tmavej pleti, matka ho verejne obvinila z rasizmu

Celú kariéru má pred sebou, no teraz si - aj keď pravdepodobne nechtiac - zavaril.

06.03.2023 18:22
Connor Bedard Foto:
Connor Bedard.
debata (8)

Connor Bedard bude v najbližšom drafte do NHL bezpochyby vybraný z 1. miesta. Vie sa to už zopár sezón. Napokon, neuveriteľný tínedžer so zlatými rukami vždy urobil všetko, čo sa od neho žiadalo. V každom zápase, na každej úrovni, v ktoromkoľvek dre­se.

Tento víkend sa však na sociálnych sieťach objavil príspevok, ktorý ho nepoteší. Obviňuje ho z rasizmu.

Čo sa stalo? Bedard po zápase schádzal z ľadu a ako zvyčajne, aj tentoraz stáli popri bariérach deti a chceli si tľapnúť s hráčmi. Bedard sa však namiesto natiahnutej ruky celý odtiahol. A problém bol na svete.

2 slafko Čítajte viac Pustí Montreal Slafkovského na MS? Generálny manažér prehovoril

Jedna z mamičiek, ktorej dieťa zostalo sklamané, sa ozvala. A vytiahla najťažší kaliber. Obvinila ho z rasizmu.

"No, mali sme pekný večer, deťom sa to určite páčilo. Ale je tu aj jeden môj negatívny postreh. Môžete na ňom jasne vidieť, ako Bedard zdvihol ruku a odtiahol sa. Je to smutné, pretože všetky deti boli také nadšené, že vidia tohto chlapca a on toto urobí. Vôbec nevyzeral priateľsky. Tieto deti mu tak veľmi fandili. Keď vyšiel von, zostali sklamané, on však šiel ďalej a pozdravil iných ľudí, ktorí majú inú farbu ako my.

Naše deti, naši budúci hokejisti, milujú tohto chlapca. Súcitila som s nimi, ale to im nezabránilo v tom, aby ho povzbudzovali aj naďalej. Ukazuje to, aké sú zhovievavé a nevinné. Absolútne nebolo potrebné, aby takto s nami – domorodými ľuďmi – takýmto spôsobom vtipkoval," napísala matka.

Winter Games 2023, Slovan, Košice Čítajte viac Na Košice by nik nestavil päť korún. Slovanisti sa veľmi snažia, ale problém je niekde inde

O Bedardovi sa však vie, že nikdy nenadväzuje kontakt s nikým iným ako s kustódmi. V minulosti sa dokonca nechal počuť, že jediná osoba, ktorej dovolí dotknúť sa hokejky alebo rukavice, je práve kustód, čo je jeho povera, o ktorej hovoril pri viacerých príležitostiach.

Nakoniec sa tak zdá, že toto je len ďalší prípad, keď sa niekto pokúša pošpiniť meno profesionálneho hokejistu, pretože jeho dieťaťu sa nedostalo takej pozornosti, akú chceli jeho rodičia.

Zranený Juraj Slafkovský takto nabral "kilečká" Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský pred ôsmimi mesiacmi a dnes....
8 debata chyba
Viac na túto tému: #Connor Bedard