Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude stáť viac ako 10 miliónov. V Trnave vyrastie nová hokejová aréna

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) postaví novú hokejovú arénu, pri ktorej je predpokladaná hodnota stavebných prác viac ako 10 miliónov eur.

14.10.2022 11:36
ttsk Foto:
Vizualizácia novej hokejovej haly v Trnave.
debata (3)

Dokumentácia výstavby pre územné rozhodnutie už prešla posudzovaním vplyvov na životné prostredie. Aktuálne vrcholí proces územného konania. Samosprávny kraj paralelne pripravuje projektovú dokumentáciu pre stavebné povolenie.

„V spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) máme záujem vychovať nové generácie hokejistov a hokejistiek. Pripravovať sa budú v novej akadémii. Fungovať bude v rámci strednej športovej školy v pôsobnosti TTSK,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Vlastimil Petržela a Dominik Hašek. Čítajte viac Ostrý výpad do Hašeka: Je najväčším hlupákom zo všetkých hlupákov

Doplnil, že pôjde o doteraz najväčšiu investíciu samosprávneho kraja do športovej infraštruktúry a samospráva na projekt získala príspevok od vlády.

Hokejová hala bude okrem hlavnej zápasovej ľadovej plochy obsahovať aj menšiu tréningovú plochu, šatne, wellness centrum, posilňovňu, triedy, či zázemie pre pedagógov a trénerov. Ako informoval odbor komunikácie TTSK, budova vyrastie na nevyužívaných pozemkoch pri Strednej priemyselnej škole stavebnej D. S. Jurkoviča a Strednej odbornej škole obchodu a služieb.

726781804 Čítajte viac Mocné ručiská. A tie nožiská! Slafkovský narazí na švédske monštrum

Bude energeticky nenáročná a využijú sa aj fotovoltické panely. Vznikne pri nej i vlastné parkovisko určené pre viaceré druhy dopravných prostriedkov.

Projekt je realizovaný v rámci viacročného plánu TTSK na výstavbu a modernizáciu telocviční a športovísk pri 13 stredných školách vo všetkých okresoch. Je tiež výsledkom spolupráce medzi vládou, SZĽH a samosprávnymi krajmi. Na Slovensku vznikne osem takýchto hokejových akadémií, po jednej v každom kraji.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Trnavský samosprávny kraj #Trnavská hokejová aréna