Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ostrý výpad do Hašeka: Je najväčším hlupákom zo všetkých hlupákov

Vojnu na Ukrajine odsudzuje. Futbalový tréner Vlastimil Petržela však nepopiera, že si počas štyroch sezón na lavičke Zenitu Petrohrad našiel v Rusku veľa priateľov.

14.10.2022 08:30
Vlastimil Petržela a Dominik Hašek. Foto:
Vlastimil Petržela a Dominik Hašek.
debata (94)

69-ročný odborník aj preto nesúhlasí s princípom kolektívnej viny na všetkých ruských športovcov. V rozhovore pre RB Sport sa Petržela nelichotivo vyjadril o bývalom hokejovom brankárovi Dominikovi Hašekovi.

Olympijský víťaz z Nagana sa dlhodobo usiluje o to, aby občania Česka nemohli pracovať v Rusku. Rozruch vyvolal nedávno aj listom vedeniu NHL, ktoré poslalo české ministerstvo zahraničných vecí.

9 Tatar Čítajte viac Noc v New Yorku patrila Rusovi. Slováci v NHL nebodovali

V ňom vyzýval, aby pri úvodných dvoch zápasoch NHL v Prahe nemohli za San Jose a Nashville nastúpiť ruskí hokejisti.

„Viete, sú hlupáci, ktorí nadávajú tým, ktorí pracujú v Rusku. Ale viem, že Hašek je najväčší hlupák zo všetkých hlupákov. Nechcel, aby ruskí hokejisti pôsobiaci v kluboch NHL hrali v Prahe,“ uviedol Petržela. Ten sa v roku 2002 sa stal prvým zahraničným trénerom v ruskej najvyššej súťaži.

Samuel Buček Čítajte viac Česi sa nevedia zmieriť s Bučekom. Legenda píše, že sa jej chce vracať

„V Česku je dosť bláznov a mnohí sú silno proti Rusom. Nie však celá krajina. Polovica si myslí jedno, polovica zase niečo druhé,“ tvrdí Petržela s tým, že odsudzuje to, čo sa deje na Ukrajine.

„Ľuďom sa hovorí, že Putin je vinníkom všetkého a oni tomu veria.“ Impulzívny tréner je proti miešaniu politiky so športom. „To sa nesmie robiť. Nemám rád vojnu. Aj kvôli nej je všetko drahé – plyn, ropa, beznín, potraviny. Je to katastrofa! A potom sa hovorí, že za všetko môžu Rusi,“ dodal Petržela.

Ruskí športovci s povolávacím rozkazom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
- povolávací rozkaz dostali aj viacerí...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

94 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hašek #Vlastimil Petržela #vojna na Ukrajine