Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď zo slávneho pohára jedol pes. Ramsay vie, koho mu pripomína Slafkovský

Okolo jeho osoby je obrovský rozruch. Predovšetkým po olympiáde v Pekingu je stredobodom pozornosti. Špekuluje sa, že Juraj Slafkovský by mohol byť najvyššie draftovaným Slovákom v histórii slovenského hokeja.

13.05.2022 09:00
pjimage  1 Foto:
Juraj Slafkovský a Clark Gillies.
debata

Portál nhl.com sa na sklonku apríla venoval preddraftovým predikciám a v prípade Slafkovského oslovil aj trénera slovenskej reprezentácie, Craiga Ramsayho.

Slovenského tínedžera portál opísal ako hráča s ohromnými fyzickými parametrami. Od svojich rovesníkov bol vždy o hlavu vyšší, zaspomínal si nedávno pre Pravdu aj jeho otec, tiež Juraj. Má 193 centimetrov a 102 kilogramov. Podľa nhl.com svojou „telesnosťou“ pripomína Austona Matthewsa z Toronta Maple Leafs.

Francúzsko, Slovensko Čítajte aj Zápas Francúzsko - Slovensko sme sledovali ONLINE

Ramsaymu však pripomína niekoho iného. Kanadský kouč si spomenul na svoju éru, v ktorej dominovali New York Islanders.

„Juraj je ako Clark Gillies, ktorý hral za New York Islanders v tej skvelej zostave s Bryanom Trottierom a Mikeom Bossym,“ povedal 71-ročný odborník pre nhl.com. „Je to silný chlapík, ktorý vedel strieľať góly a vždy, keď bol na ľade, ho bolo cítiť,“ podotkol.

slafko dres Čítajte viac Slafkovský má nový klub! Podľa expertov je to istota

No a kto bol Clark Gillies?

Skvelý kanadský profesionál. V rokoch 1974 až 1988 hral v NHL za New York Islanders a Buffalo Sabres. Gillies bol kapitánom Islanders v rokoch 1977 až 1979 a štyri roky po sebe s nimi – v rokoch 1980 až 1983 – vyhral Stanleyho pohár.

V 958 zápasoch kariéry zaznamenal 319 gólov, 378 asistencií a 1023 trestných minút. Tiež bol dobre stavaný – mal 191 cm a 95 kilogramov. V roku 2002 bol zvolený do Hokejovej siene slávy. Tento rok v januári zomrel.

Prvý tréning Slovenska na šampionáte vo Fínsku Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Na snímke uprostred tréner Craig Ramsay, vpravo...

Keď mal Gillies pri sebe Stanleyho pohár na 24 hodín po tom, čo ho Islanders prvýkrát vyhrali v roku 1980, nechal z neho jesť svojho psa, nemeckého ovčiaka. „Prečo nie?“ reagoval na kritikov. „Je to dobrý pes,“ nechal sa počuť.

Čína ZOH2022 Peking Hokej o bronz SR Švédsko Čítajte viac Buďme ako na olympiáde. Tím, proti ktorému sa nikto neteší na ľad

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #Clark Gillies