Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hašek opäť na scéne. Tentoraz neútočí na Ovečkina, ale prosí ruský klub

"Odsúďte vojnu, ruská armáda na Ukrajine zabíja tisíce ľudí vrátane žien a detí," vyzval Dominik Hašek svoj bývalý klub v KHL, v ktorého drese sa rozlúčil s hokejovou kariérou.

05.04.2022 05:52
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek v drese Spartaka Moskva v sezóne 2009/2010.
debata (10)

Za svoj postoj k vojne na Ukrajine bol ruskými médiami označený za nacistu. Svojimi názormi sa však netají a naďalej sa otvorene vyjadruje ku krokom Vladimira Putina. Teraz Dominátor oslovil svoj bývalý klub v KHL, kde pred jedenástimi rokmi odohral poslednú sezónu kariéry.

V príspevku na sociálnych sieťach Spartaku Moskva najskôr zablahoželal k výsledkom v uplynulom ročníku – Spartak sa vďaka vystúpeniu Jokeritu z KHL dostal do štvrťfinále play-off, kde padol s Petrohradom 1:4 na zápasy. Potom však Hašek vyzval členov klubu aj jeho fanúšikov, aby odsúdili dianie na Ukrajine:

"Chcem vám napísať, že som veľmi smutný, že armáda vašej krajiny vtrhla do suverénnej demokratickej Ukrajiny. Ruská armáda tam zabíja tisíce ľudí vrátane žien a detí. Tieto trestné činy budú vyšetrené a páchatelia odsúdení.

pjimage Čítajte viac Alibista, srab, klamár. Všetci Rusi preč z NHL! Hašek sa pustil do Ovečkina

Chcem vás (klub a každého jednotlivca) požiadať, aby ste túto Putinovu vojnu odsúdili. To pomôže ukončiť túto agresívnu vojnu, a predovšetkým budete môcť zachrániť mnoho životov. Vrátane životov vašich mladých spoluobčanov poslaných do vojny mimo vašej vlasti."

Hokejové kluby v KHL sa stali nástrojom proruskej propagandy. Na štadiónoch sa objavujú billboardy ako „Putin je náš prezident“ či sa premietajú vojnové symboly „Z“.

Dva neruské tímy, Jokerit Helsinki a Dynamo Riga, sa ale na protest proti invázii rozhodli zo súťaže vystúpiť a ruský hokej čelí sankciám aj zo strany NHL, ktorá pozastavila spoluprácu s ruskými skautmi.

Dominik Hašek Čítajte viac Rusi sú do krvi urazení: Hašek, si obyčajný nacista, píše tlač
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Moskva #Dominik Hašek #vojna na Ukrajine