Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hašek opäť na scéne. Tentoraz neútočí na Ovečkina, ale prosí ruský klub

"Odsúďte vojnu, ruská armáda na Ukrajine zabíja tisíce ľudí vrátane žien a detí," vyzval Dominik Hašek svoj bývalý klub v KHL, v ktorého drese sa rozlúčil s hokejovou kariérou.

05.04.2022 05:52
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek v drese Spartaka Moskva v sezóne 2009/2010.
debata (10)

Za svoj postoj k vojne na Ukrajine bol ruskými médiami označený za nacistu. Svojimi názormi sa však netají a naďalej sa otvorene vyjadruje ku krokom Vladimira Putina. Teraz Dominátor oslovil svoj bývalý klub v KHL, kde pred jedenástimi rokmi odohral poslednú sezónu kariéry.

V príspevku na sociálnych sieťach Spartaku Moskva najskôr zablahoželal k výsledkom v uplynulom ročníku – Spartak sa vďaka vystúpeniu Jokeritu z KHL dostal do štvrťfinále play-off, kde padol s Petrohradom 1:4 na zápasy. Potom však Hašek vyzval členov klubu aj jeho fanúšikov, aby odsúdili dianie na Ukrajine:

"Chcem vám napísať, že som veľmi smutný, že armáda vašej krajiny vtrhla do suverénnej demokratickej Ukrajiny. Ruská armáda tam zabíja tisíce ľudí vrátane žien a detí. Tieto trestné činy budú vyšetrené a páchatelia odsúdení.

pjimage Čítajte viac Alibista, srab, klamár. Všetci Rusi preč z NHL! Hašek sa pustil do Ovečkina

Chcem vás (klub a každého jednotlivca) požiadať, aby ste túto Putinovu vojnu odsúdili. To pomôže ukončiť túto agresívnu vojnu, a predovšetkým budete môcť zachrániť mnoho životov. Vrátane životov vašich mladých spoluobčanov poslaných do vojny mimo vašej vlasti."

Hokejové kluby v KHL sa stali nástrojom proruskej propagandy. Na štadiónoch sa objavujú billboardy ako „Putin je náš prezident“ či sa premietajú vojnové symboly „Z“.

Dva neruské tímy, Jokerit Helsinki a Dynamo Riga, sa ale na protest proti invázii rozhodli zo súťaže vystúpiť a ruský hokej čelí sankciám aj zo strany NHL, ktorá pozastavila spoluprácu s ruskými skautmi.

Dominik Hašek Čítajte viac Rusi sú do krvi urazení: Hašek, si obyčajný nacista, píše tlač
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Moskva #Dominik Hašek #vojna na Ukrajine