Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Alibista, srab, klamár. Všetci Rusi preč z NHL! Hašek sa pustil do Ovečkina

Rus Alexander Ovečkin sa nezaprel. Vojnu síce odsúdil, do svojho prezidenta sa za inváziu na Ukrajine nepustil. "Je to môj prezident. Ale ako som povedal, nie som v politike. Som športovec. Dúfam, že sa všetko čoskoro spraví. Pre obe strany je to ťažká situácia," uviedol.

26.02.2022 16:16
pjimage Foto:
Alexander Ovečkin a Dominik Hašek.
debata (259)

Svojim prístupom však vytočil legendu českého hokeja – Dominika Haška. Ten sa do hviezdy NHL nekompromisne oprel. Na Twitteri.

„Čože! Nielen alibista, srab, ale aj klamár! Každý dospelý človek v Európe dobre vie, že Putin je šialený vrah a že Rusko vedie útočnú vojnu proti slobodnej krajine a jej obyvateľom,“ odkázal legendárny brankár do Washingtonu najlepšiemu strelcovi NHL.

česko, rusko Čítajte viac Čech s Rusom na jeden ľad nevykorčuľuje. Zápasy rivalov budú minulosť

Podľa Haška by kanadsko-americká súťaž mala rázne konať. „NHL musí ruským hráčom okamžite pozastaviť zmluvy. Každý športovec nereprezentuje len seba a svoj klub, ale aj svoju krajinu, jej hodnoty aj činy,“ má jasno olympijský víťaz z Nagana.

Na vojnu má jasný názor. Na vojnovom fronte nezmyselne umierajú desiatky nevinných ľudí… „Ak tak NHL neurobí, nesie nepriamu spoluúčasť za mŕtvych na Ukrajine.“ Hašek nesúhlasí, že šport a politika nemajú nič spoločné. „Chcem povedať, že je mi veľmi ľúto ruských športovcov, ktorí odsudzujú Putina a jeho ruskú agresiu. Aj tak ich vylúčenie považujem za nutnosť!“

Ruská sedmička. Kto sa dostal na sankčný zoznam? Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Olympijský víťaz v zápasení Artur Tajmazov....
259 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Dominik Hašek #vojna na Ukrajine