Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Keď ste veľký a silný ako on... Ovečkin najlepším strelcom všetkých čias? Do pekla s tým, nie je to v poriadku

Alexander Ovečkin a brankár Wasjingtonu Darcy... Foto: Profimedia
Alexander Ovečkin Alexander Ovečkin a brankár Wasjingtonu Darcy Kuemper.

„Konzistentnosť, to slovo ho vystihuje. Nielen čo sa týka bodovania, ale aj toho, že je odolný a po celé tie roky je stabilnou súčasťou zostavy,“ chváli svojho zverenca Carbery.

Dôležitým faktorom, ktorý má vplyv na Ovečkinovu streleckú formu, je aj strata jeho dvorného nahrávača Nicklasa Bäckströma.

VIDEO: Top 10 gólov Ovečkina v kariére podľa portálu NHL

Toho pretrvávajúce problémy s bedrovým kĺbom vyradili z hry a podstúpiť musel aj operáciu. Jeho posledné vyjadrenia naznačovali, že si chce dať prestávku a po čase sa opäť vrátiť na ľad.

V 36 rokoch by to však bolo mimoriadne prekvapivé.

„Musíme brať do úvahy mnoho faktorov. Jedným z nich je, že bez Nicklasa sme kompletne odlišným tímom. Vstupujeme do novej éry a Ovečkin musí hrať často s mladými spoluhráčmi, ktorí sa len postupne aklimatizujú v NHL,“ vysvetľuje Carbery.

Zložil poklonu Matthewsovi

Ovečkin zveľadil aj ďalší rekord. Minimálne dva góly v jednom zápase si dokázal pripísať proti 94 brankárom. „Som si istý, že ešte zopár gólov pridá. Nastupovať proti hráčovi ako je on, je výnimočné,“ uznáva brankár Toronta Dustin Wolf.

Pre korunu kráľa strelcov v aktuálnej sezóne si kráča jeho spoluhráč Auston Matthews.

SR Hokej Extraliga Muži 33. kolo Dohrávka KEX Čítajte viac Vyzdvihol Maďara, Poprad i štadión Slovana. Elitný slovenský brankár reaguje na potenciálny záujem z NHL

Očakáva sa, že pokorí hranicu 60 gólov a pri troche šťastia by sa mohol priblížiť aj k magickej sedemdesiatke. O tom, že to dokáže, je presvedčený aj Ovečkin.

„Bolo by skvelé, ak by sa mu to podarilo. Veľmi mu to prajem. Auston je typom hráča, ktorý dokáže streliť v jednom zápase aj štyri góly,“ mieni Ovečkin. Jeho slová potešili Američana, no zároveň dodal, že individuálne štatistiky ho nezaujímajú.

„Vážim si, čo o mne Alex povedal. Zvlášť ale o týchto métach neuvažujem. Pred každým zápasom mám v hlave iba to, aby sme vyhrali ako tím,“ priznáva Matthews.

Kritika za podporu Putina

Ovečkin naďalej čelí kritike za to, že otvorene podporuje ruského prezidenta Vladimíra Putina, ktorý pokračuje vo vojnovom konflikte s Ukrajinou.

V minulosti jeho politické názory komentoval ruský obranca v službách Vancouver Canucks.

12. HC 19 Humenné Čítajte viac Slovan a Košice? To sú iné hokejové bašty. Zrazu medzi nich prišlo nejaké Humenné. So Slovákmi sme mali problém

„Je to jeho rozhodnutie a jeho voľba. Nič mi do toho nie je. Uznávam ho ako jedného z najlepších ruských hokejistov, ale na politiku a život máme rozdielne názory. V tom s ním nesúhlasím,“ hovorí otvorene Zadorov.

V Rusku je podľa neho vyvíjaný na hráčov v KHL tlak, aby sa verejne vyjadrovali k vojne.

Rodák z Moskvy by sa rád v budúcnosti do svojej vlasti vrátil, no v súčasnosti si to nevie predstaviť.

„Bol by som nerád, aby ma povolali do armády, keď tam prídem. Zároveň ale považujem vojnu za niečo odporné. Nemohol by som si spokojne ísť sadnúť do reštaurácie v centre Moskvy, zatiaľ čo naša krajina bombarduje inú. Hanbil by som sa,“ dodáva Zadorov.

Krásna manželka Alexandra Ovečkina Anastasia Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Spoznajte Anastasiu Ovečkinovú, za slobodna...

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Wayne Gretzky #Alexander Ovečkin #Connor McDavid