Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zákrok roka? Ovečkina obral o gól letiaci brankár. Trpký návrat Fehérváryho, hetrik Hymana

Hokejisti Washingtonu prehrali na ľade Edmontonu 2:7 v nočnom zápase NHL. Slovenský obranca Martin Fehérváry, ktorý sa do zápasového diania vrátil po mesačnej prestávke spôsobenej zranením, sa do kanadského bodovania nezapísal a do štatistík mu pribudli dva mínusové body.

14.03.2024 06:51 , aktualizované: 09:56
Ovečkin Skinner Foto:
Brankár Edmontonu Stuart Skinner dokázal parádnym zákrokom lapiť tutovku útočníka Washingtonu Alexandra Ovečkina.
debata

V zápase najvýraznejšie zažiarili strelec hetriku Zach Hyman a štvorbodový Leon Draisaitl, ktorý pridal ku gólu tri asistencie.

Fehérváry nastúpil v elitnej formácii hostí popri Johnovi Carlssonovi. Na ľade strávil 17:15 minút a prezentoval sa aj siedmimi bodyčekmi – najviac spomedzi všetkých hráčov, ktorí nastúpili v nočných zápasoch.

Capitals prehrali aj druhý zápas na päťzápasovom tripe po západnom pobreží. Oilers využili všetky tri presilovky a do listiny strelcov sa zapísal aj útočník Connor Brown, pre ktorého to bol prvý gól v 55. zápase sezóny.

Hyman dosiahol tzv. čistý hetrik, presadil od 12. do 40. minúty. V prebiehajúcom ročníku má na konte už 46 gólov, čím sa dotiahol na Davida Pastrňáka na priebežnom druhom mieste za Austonom Matthewsom (54).

428391293 770580751768927 1639203715126106545 n Čítajte viac Bomba ako z dela! Slafkovský skóroval v presilovke. Zranenie? Fanúšikom poslal jasný odkaz

„Myslím si, že veľa ľudí si myslelo, že je to iba nejaký "doplnkový“ hráč. My však vieme, čo je v ňom. Veľmi pomáha nášmu tímu a štýl jeho hry, forčeking a strieľanie gólov sú rozdielové v NHL," poznamenal tréner „olejárov“ Kris Knoblauch pre nhl.com.

Washington si druhou prehrou po sebe skomplikoval situáciu v boji o play off a na druhú voľnú kartu vo Východnej konferencii stráca tri body. „Proti takému kvalitnému tímu musíte nájsť spôsob ako byť lepší s pukom a správne vyhodnocovať situácie. Kvalitní hráči vedia využiť vaše chyby,“ uviedol útočník Tom Wilson.

Na výborne chytajúcom brankárovi Oilers Stuartovi Skinnerovi si vylámal zuby aj kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin. Pozrite sa, akým fantastickým zákrokom znemožnil ruskému útočníkovi vyrovnať na 3:3:

Zákrok Stuarta Skinnera proti Alexandrovi Ovečkinovi.

Hráči St. Louis nadviazali na víťazstvo z Bostonu 5:1 a na domácom ľade zdolali Los Angeles 3:1. Vylepšili si tým pozíciu v bojoch o účasť v play off. V poradí o voľnú kartu strácajú na Vegas šesť bodov.

Hokejisti Nashvillu potvrdili aj vo Winnipegu, že patria k najúspešnejším tímom na klziskách súpera. Domácich Jets zdolali 4:2 a vonku zvíťazili v siedmom z uplynulých ôsmich duelov.

V súboji elitných tímov Západnej konferencie zvíťazili hokejisti Colorada vo Vancoveri 3:2 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil Valerij Ničuškin. Canucks viedli už v 3. minúte 2:0, bývalý obranca „lavín“ Nikita Zadorov zvýšil v 25. minúte na 3:0, no Canucks prišli o črtajúce sa víťazstvo.

archambault snv Čítajte viac Úžasné, keď vás draftuje klub, ktorému ste fandili ako dieťa. Kritika Slafkovského? Prehnaná, už sa bude len zlepšovať

Ničuškin zavŕšil obrat hostí presilovkovým gólom v predĺžení, keď kuriózne prilbou usmernil do siete strelu Nathana MacKinnona. Najproduktívnejší hráč súťaže MacKinnon nazbieral dva body, v prebiehajúcej sezóne ich má na konte už 115 a produktivitu vedie s osembodovým náskokom pred Nikitom Kučerovom z Tampy Bay.

Canucks prehrali prvýkrát po sérii štyroch víťazstiev, naďalej sú však na prvom mieste Západnej konferencie s 92 bodmi. Colorado zvíťazilo v piatom stretnutí po sebe, celkovo v siedmom z uplynulých ôsmich a na západe sa bodovo (89) vyrovnalo priebežne druhému Dallasu.

NHL – sumáre
St. Louis Blues – Los Angeles Kings 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Góly: 18. Toropčenko (Leddy, Walker), 22. Neighbours (Faulk, Bolduc), 51. Saad (Parayko, Hayes) – 54. Kempe (Doughty, Turcotte). Brankári: Binnington – Talbot, strely na bránku: 30:41

Winnipeg Jets – Nashville Predators 2:4 (0:2, 0:0, 2:2)
Góly: 54. Iaffallo (Dillon, Namestnikov), 60. Appleton (Miller, Samberg) – 7. Nyquist (Josi, Saros), 15. Sherwood (Josi, Smith), 42. Forsberg (Nyquist, Mcdonagh), 42. Zucker (Sissons). Brankári: Hellebuyck – Saros, strely na bránku: 29:38

Edmonton Oilers – Washington Capitals 7:2 (3:2, 2:0,2:0)
Góly: 5. Draisaitl (Nugent-Hopkins, McDavid), 7. McDavid (Bouchard, Draisaitl), 12. Hyman (McDavid, Kulak), 35. Hyman (Nugent-Hopkins), 40. Hyman (Bouchard, Draisaitl), 51. Foegele (McLeod, Draisaitl), 52. Brown (Kane, Henrique) – 9. Mirošničenko, 51. McMichael (Ovečkin, Pacioretty). Brankári: Skinner – Kuemper, strely na bránku: 37:25

Vancouver Canucks – Colorado Avalanche 3:4 po predĺžení (2:0, 1:1, 0:2 – 0:1)
Góly: 1. Miller (Cole, Boeser), 3. Michejev (Miller, Zadorov), 25. Zadorov (Garland DeSmith) – 40. Rantanen (Toews, Mittelstadt), 44. MacKinnon (Makar, Rantanen), 49. Colton (Wood, Girard), 51. Ničuškin (MacKinnon, Makar). Brankári: DeSmith – Georgijev, strely na bránku: 21:34

Slovák v akcii:
Martin Fehérváry (Washington) 17:15 0 0 0 –2 0 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Ako by mohla vyzerať zostava Slovákov na ZOH 2026? Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Takto o dva roky to vypukne - olympijský turnaj...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alexander Ovečkin #Washington Capitals #Edmonton Oilers #Martin Fehérváry