Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bomba ako z dela! Slafkovský skóroval v presilovke. Zranenie? Fanúšikom poslal jasný odkaz

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský si v noci z utorka na stredu rozšíril svoje bodové štatistiky o ďalší gól. V súboji Montrealu s Columbusom sa presadil v presilovej hre po tvrdej strele z príklepu.

13.03.2024 06:12 , aktualizované: 06:28
428391293 770580751768927 1639203715126106545 n Foto:
Juraj Slafkovský hrá svoj doposiaľ najlepší hokej.
debata (3)

Mladý Slovák strelil gól v prvej tretine, ktorým Canadiens daroval vedenie 2:0.

O dve a pol minúty neskôr sa presadil jeho spoluhráč Joshua Roy.

Do konca zápasu sa už skóre nemenilo a tak kanadský tím napokon zvíťazil 3:0.

Počas prestávkového rozhovoru sa Slafkovského v zámorí pýtal reportér aj na jeho údajné zranenie, keďže vynechal niektoré tréningy.

„Som absolútne v poriadku. Vždy som pripravený hrať. Z tohto hľadiska je všetko tak ako má byť,“ vraví slovenský hokejista.

VIDEO: Gól Juraja Slafkovského proti Columbusu

Na svojom konte má už v aktuálnej sezóne celkovo 14 gólov a bol to jeho 34. bod v 65 zápasoch.

K zlepšenej produktivite mu pomohlo zaradenie do elitnej formácie a často chodí aj na presilové hry.

„Na streľbe sa snažím pracovať každý deň. Som rád, že mi to opäť padlo. Mám pocit, že sa výrazne zlepšujeme v presilovej hre. Je to zábava, keď sa nám darí strieľať góly v početnej výhode,“ konštatuje Slafkovský.

V drese Seattlu zaznamenal asistenciu Tomáš Tatar, ale Kraken prehrali s Vegas 4:5 po predĺžení.

Bodoval aj Martin Pospíšil, ktorý dosiahol tiež asistenciu, Calgary však podľahlo Coloradu 2:6.

VIDEO: Rozhovor počas prestávky s Jurajom Slafkovským

Pavol Regenda nastúpil druhýkrát v sezóne za Anaheim, jeho tím neuspel na ľade Chicaga (2:7).

Calgary neuspelo v treťom stretnutí v rade a doma nestačilo na Avalanche. Flames nepomohol ani návrat Pospíšila, ktorý pre dištanc nemohol nastúpiť v predchádzajúcich troch dueloch.

Slovenský útočník však bodoval. V 4. minúte zachytil puk na modrej čiare, prenechal ho Nazemovi Kadrimu, ktorý našiel Daniila Miromanova a ruský obranca vyrovnal na 1:1.

Pospíšil strávil na ľade 17:49 minúty a okrem asistencie zaznamenal päť hitov, jednu strelu a dvojminútový trest.

Domáci po prvej tretine viedli 2:1, ale v druhej Colorado rozhodlo piatimi gólmi. Nathan MacKinnon predĺžil svoju bodovú sériu na 13 zápasov, keď zaznamenal presný zásah a pridal aj asistenciu.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský? Je to monštrum, pripomína mi stavbu domu, vraví Fín. Slovákovi vyčítal jednu vec. K Rusom zaujal rázny postoj

Vytvoril si zároveň nové kariérne maximum v profilige a so 113 bodmi (41+72) vedie kanadské bodovanie. Mikko Rantanen dosiahol v stretnutí 4 body (2+2) a Valerij Ničuškin strelil gól a mal aj dve asistencie.

V Pacifickej divízii bol na programe duel medzi Seattlom a obhajcom titulu z Vegas. Golden Knights prehrávali v zápase 0:1 aj 2:4, ale nakoniec sa tešili z triumfu.

V štvrtej minúte predĺženia rozhodol Jack Eichel. Center prvej formácie hostí pridal aj dve asistencie. Jonathan Marchessault strelil dva góly, druhý a vyrovnávajúci na 4:4 dosiahol 17 sekúnd pred koncom tretej časti.

Seattle prehral druhýkrát v rade a nepomohla mu ani asistencia Tatara. Skúsený 33-ročný krídelník v 42. minúte získal puk v rohu útočného pásma, našiel na modrej Willa Borgena, ktorého strelu tečoval Matthew Beniers a vyrovnal na 2:2.

Tatar odohral 13:11 minút, zaznamenal jeden plusový bod, hit a dvojminútový trest. Útočník domácich Jordan Eberle nastúpil na jubilejný 1000. zápas v základnej časti profiligy.

Veľký večer má za sebou Connor Bedard. Osemnásťročný kanadský center dosiahol päť bodov (1+4) v stretnutí proti Anaheimu a aj vďaka tomu Chicago triumfovalo 7:2.

Najvyššie draftovaný hráč z roku 2023 prekonal svoje doterajšie kariérne maximum v jednom zápase, keď 9. novembra proti Tampe Bay mal bilanciu 2+2.

Shane Wright, Juraj Slafkovský Čítajte viac Vyfúkol mu post jednotky draftu, stal sa miláčikom Montrealu. Chcem byť tam, kde je teraz on, vraví Wright o Slafkovskom

Bedard sa stal piatym 18-ročným hráčom v histórii ligy, ktorý odohral päťbodový duel. V drese Blackhawks zaznamenal štyri asistencie Nick Foligno a Philipp Kurashev dal dva góly a mal aj dve asistencie.

Za Ducks nastúpil druhýkrát v sezóne Regenda. Slovenský krídelník odohral 11:03 minúty a mal dve strely a dva hity.

New York Rangers uspel na ľade Caroliny 1:0 a potvrdil prvé miesto v Metropolitnej divízii. Jediný presný zásah v stretnutí zaznamenal obranca Adam Fox, ktorý skóroval osem sekúnd pred koncom prvej časti.

Hostí podržal brankár Igor Šesterkin, zneškodnil 28 striel súpera a dosiahol druhé čisté konto za sebou. Rangers triumfovali v treťom stretnutí v rade a na čele divízie majú šesťbodový náskok práve pred Hurricanes.

NHL – základná časť:

Buffalo – Detroit 7:3, Carolina – New York Rangers 0:1, Montreal – Columbus 3:0 /Juraj Slafkovský za domácich 1+0/, Ottawa – Pittsburgh 2:1 pp, Philadelphia – San Jose 3:2, Dallas – Florida 3:4, Minnesota – Arizona 4:1, Chicago – Anaheim 7:2, Calgary – Colorado 2:6 (Martin Pospíšil za domácich 0+1), Seattle – Vegas 4:5 pp (Tomáš Tatar za domácich 0+1)

Načítavajú sa športové výsledky...
Takto rastú Juraj Slafkovský a Šimon Nemec Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Začiatky v Liptovskom Mikuláši, Nitre,...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Martin Pospíšil #Juraj Slafkovský