Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyfúkol mu post jednotky draftu, stal sa miláčikom Montrealu. Chcem byť tam, kde je teraz on, vraví Wright o Slafkovskom

Slovenský útočník Juraj Slafkovský zažíva najlepšie obdobie od jeho príchodu do zámoria. V drese Montrealu nazbieral 30 kanadských bodov v 57 zápasoch. Jeho kolega z draftu Shane Wright, ktorému experti prognózovali post jednotky, sa v nedávnom rozhovore vyjadril na adresu Slováka.

23.02.2024 13:52
Shane Wright, Juraj Slafkovský Foto: ,
Shane Wright a Juraj Slafkovský.
debata

Vlani priviedol Kanadu k zlatu na MS do 20 rokov. Napriek tomu, že je považovaný za jeden z najväčších talentov vo svojom ročníku (2004) zatiaľ sa nedokázal naplno presadiť medzi mužmi.

Aktuálne hráva na farme v tíme Coachella Valley Firebirds. V drese Seattlu, ktorý ho pred dvoma rokmi draftoval zo štvrtého miesta, odohral rodák z Burlingtonu iba 11 zápasov.

„Chcem sa dostať do NHL a naplno sa tam presadiť. Nechcem už pendlovať medzi prvým tímom a farmou. Postupne sa zlepšujem v defenzívnej činnosti, aby som mohol hrávať centra. To je môj cieľ,“ vraví Wright v rozhovore pre zámorský tvasports.ca.

Juraj Slafkovský pred odchodom do Kanady: Som pripravený ukázať, čo je vo mne
Video

Slafkovský bol spočiatku kanadskými fanúšikmi kritizovaný. Viacerým sa nepáčilo, že si Montreal vybral Slováka namiesto kanadského útočníka.

V súčasnosti si už ale košický rodák získal priazeň väčšiny priaznivcov Canadiens. A môžu za to práve jeho výkony v posledných týždňoch. Tie neunikli ani pozornosti Wrighta.

„Slafkovský hrá momentálne veľmi dobrý hokej. Posledný mesiac predvádza v Montreale skvelé výkony. Rozhodne sa nachádza tam, kde by som chcel byť aj ja,“ konštatuje Wright.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Slafkovský? Je to monštrum, pripomína mi stavbu domu, vraví Fín. Slovákovi vyčítal jednu vec. K Rusom zaujal rázny postoj

„Chcem byť produktívny hráč v NHL. Verím, že môj čas príde. Musím naďalej dôverovať plánu, ktorý so mnou v klube majú,“ dodáva 20-ročný Kanaďan.

Zmluvy draftových jednotiek po nováčikovskej ére Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozreli sme sa na 19 posledných draftových...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský #Shane Wright #NHL draft 2022