Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sklamaný Ovečkin stráca najbližších: Bol to môj dobrý priateľ. Fanúšikovia si na jeho kolegovi s chuťou zgustli

Môže to trvať jednu, ale aj tri sezóny. Honba za rekordom rekordov je z roka na rok náročnejšia.

11.03.2024 21:54
Ovečkin NHL Foto:
Kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin smúti nad odchodom kolegu.
debata

Alexander Ovečkin to veľmi dobre vie. Na pozíciu historicky najlepšie strelca v najlepšej hokejovej lige sveta mu na kanadskú legendu Wayna Gretzkého chýba 54 presných zásahov.

Rodák z Moskvy tento rok oslávi 39. narodeniny a góly v NHL pribúdajú čoraz pomalšie. V 59 zápasoch aktuálnej sezóny ich má na konte 18, čo je pre porovnanie, len o päť viac, ako 19-ročný Juraj Slafkovský.

Ovečkin je od sezóny 2005/06 verný Washingtonu a počas kariéry videl odchody viacerých kolegov, ktorí zamierili do iných klubov či skončili pre zranenia.

V tomto smere ho v uplynulom období postihli dve negatívne správy. Nicklas Bäckström a Jevgenij Kuznecov, obaja strední útočníci, ktorí mu nahrali na množstvo gólov, si s ním už zrejme nezahrajú.

SR Hokej Bystrica Ivan Ďatelinka Čítajte viac Spracovával mäso, potom bránil Ovečkina. "Pán 1000" má pre mladších kolegov dôležitý odkaz

Švédsky center 1. novembra oznámil, že prerušuje sezónu pre pretrvávajúce zdravotné problémy. Dovtedy stihol odohrať len osem zápasov.

Problémom je umelý bedrový kĺb, ktorý mu operovali vlani. Ak sa potvrdia informácie zámorských insajderov, 36-ročnému Bäckströmovi hrozí predčasný koniec kariéry.

Biely prášok

Druhá strata je pre Ovečkina bolestivejšia. Capitals minulý týždeň definitívne ukončili spoluprácu s jeho krajanom Kuznecovom.

Tvorivý center mal našliapnuté k úžasnej kariére. Vyhral Stanleyho pohár, dva tituly majstra sveta, ale v posledných rokoch si ničí reputáciu.

Všetko odštartoval 4-ročný trest reprezentovať Rusko za to, že v jeho tele dopingoví komisári našli stopy kokaínu.

Spoluhráči a veľkí kamaráti. Jevgenij Kuznecov...
Kuznecov Spoluhráči a veľkí kamaráti. Jevgenij Kuznecov a Alexander Ovečkin.

Trest od svetovej federácie IIHF začal platiť od 23. augusta 2019. Kuznecov prišiel o bronzovú medailu z MS 2019, Rusko ako tím vyviazol bez trestu. Vtedy, vo veku 26 rokov, poslednýkrát reprezentoval zbornú.

Ešte v minulej sezóne odohral v profilige 81 zápasov, ale v tomto ročníku nastúpil len na polovicu. Viac ako dva mesiace totiž strávil v liečebno-asistenčnom programe, ktorý prevádzkuje NHL v spolupráci s hráčskou asociáciou NHLPA.

Je vytvorený pre hokejistov, ktorí nezvládajú alkohol či drogy, alebo majú mentálne problémy.

Dôvody pobytu v týchto programoch liga podľa pravidiel nezverejňuje, ale v prípade Kuznecova mali fanúšikovia jasno. „A že to nie je hráč do prvej lajny,“ ironicky glosoval jeden z nich na sociálnej sieti.

Kluby NHL s najvyššou hodnotou + top hráči Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
Okrem hodnoty sa v dozviete aj meno najlepšie...

Ovečkin nebol z minulotýždňového odchodu kamaráta nadšený. Vedenie Capitals ho posledný deň trejdov vymenilo do Caroliny, ktorá za neho poslala do hlavného mesta výber v 3. kole draftu 2025.

"Je to smutný deň. Pre mužstvo, ale najmä pre mňa. Bol to môj priateľ. Ale aj taký je biznis v NHL.

My výmeny nerobíme, hráme hokej. Stále máme šancu s Capitals postúpiť do play off, snažím sa na to sústrediť," vravel sklamaný kanonier.

Špekulácií okolo odchodu Kuznecova je na sociálnych sieťach mnoho.

Jedna z nich hovorí o tom, že šikovný center nebol svojím „bujarým“ životným štýlom tým najlepším príkladom profesionála pre mladých európskych hráčov.

Menovite sa spomínajú predovšetkým jeho krajan Ivan Mirošničenko (20 rokov) či Bielorus Aleksej Protas (23 rokov).

koch nhl Čítajte viac Prvá bitka i pochvala od trénera. Kocha povolali, keď bol vonku s deťmi

Kuznecov stihol v novom klube odohrať dva zápasy, zatiaľ bez bodového zápisu.

"Musíte len veriť. Pre tých ľudí, ktorí vonku bojujú s motiváciou, jednoducho akceptujte realitu, tvrdo pracujte a jednoducho verte.

Musíte nájsť motiváciu v živote, urobiť to pre svojich najbližších a veci sa zlepšia," vravel po debute v drese Hurricanes pre ligový web.

Fanúšikovia Capitals sa rozdelili na dva tábory. Prvý hromží na vedenie, že stále len 31-ročného Rusa pustilo viac-menej zadarmo. Druhá skupina je rada, že hráč s problémovou životosprávou je mimo tímu.

„Skvelý hokejista, ale nezvládal svoj zlozvyk. Veľká škoda, priniesol nám krásne chvíle,“ napísal jeden z priaznivcov. „Som rád, že je preč. Díleri kokaínu v Caroline sa určite tešia,“ znela ďalšia z reakcií.

Washington je aktuálne v tabuľke Východnej konferencie na desiatom mieste. Na ôsmu priečku, ktorá ako posledná zaručuje účasť v play off, stráca tri body.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Alexander Ovečkin #Nicklas Bäckström #Jevgenij Kuznecov