Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar dal gól. Jeden z top slovenských talentov posadili po dlhých týždňoch na tribúnu, druhý sa zasekol

Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil v noci na stredu gól v zámorskej NHL. Svojmu Seattlu Kraken tak pomohol k víťazstvu 4:3 na ľade Winnipegu a ukončil desaťzápasovú sériu bez kanadského bodu.

06.03.2024 07:04
Tomáš Tatar Foto:
Tomáš Tatar v súboji s Vladislavom Namestnikovom z Winnipegu.
debata

V akcii bol aj jeho krajan Juraj Slafkovský, ktorého Montreal vyhral v Nashville 4:3 pp. Ďalší Slovák Šimon Nemec z New Jersey bol proti Floride (3:5) len zdravý náhradník.

O víťazný gól sa vo Winnipegu postaral v 58. minúte Andre Burakovsky. Na víťazstve tímu, ktorý vyhral sedem z predošlých desiatich zápasov, sa podieľal troma bodmi Jared McCann. Mal bilanciu 1+2 a podieľal sa na všetkých gólov okrem Tatarovho.

Ten vyrovnal na 3:3 v 42. minúte, keď odpovedal po 25 sekundách na gól Nina Niederreitera. Okrem gólu mal aj plusku, celkovo dve strely na bránku a jeden hit. Na ľade strávil 14:46 minúty.

Montreal nevyhrával počas základného hracieho času ani raz. Predĺženie pre hostí zariadil v 55. minúte Joshua Roy a po 17 sekundách extračasu rozhodol kapitán Nick Suzuki. Na všetkých troch góloch domácich mal zásluhu Ryan O'Reilly – tretí sám strelil a pri prvých dvoch asistoval.

Adam Gajan Čítajte viac Mladý Tatranec si kliesni cestu do NHL so Záhorákmi na prilbe. Gajan si od štrnástich varí a perie sám, Amerika mu zatiaľ "wau" nepríde

Slafkovský nebodoval v šiestom z predošlých siedmich duelov. Zápas ukončil s dvoma mínuskami, jednou strelou na bránu, troma hitmi a 17:56 minútami na ľade.

New Jersey pristúpili v utorok k zmene trénera, keď Travis Green prebral miesto po Lindym Ruffovi. Nemec nedostal pod bývalým kormidelníkom Vancouveru priestor a na súpiske chýbal prvýkrát od príchodu z farmy v decembri minulého roka. Dva góly hostí vrátane víťazného vsietil Nick Cousins.

Jeho spoluhráč Sam Reinhart uzavrel na konečných 5:3 gólom do prázdnej bránky a v tejto sezóne ma druhý najvyšší počet gólov (45) po Austonovi Matthewsovi z Toronta (53). Jeho tím vyhral šiesty zápas za sebou.

Výsledky – NHL:
New Jersey – Florida 3:5, Pittsburgh – Columbus 5:3, Boston – Edmonton 1:2 pp, NY Islanders – St. Louis 4:2, Nashville – Montreal 3:4 pp, Winnipeg – Seattle 3:4 /T. TATAR (Seattle) 1+0/, Arizona – Chicago 2:5

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Šimon Nemec