Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr už na ľade hľadá iba odpočinok a úkryt. V zámorí mu zatlieska aj krajan, ktorého pred rokmi sklamal

Aj keď Jaromír Jágr pre výsledkovú mizériu jeho klubu Rytíři Kladno či kauzu okolo slovenského brankára Júliusa Hudáčka nezažíva ideálne časy, tento víkend bude môcť na problémy zabudnúť.

17.02.2024 15:49
677857632 Foto:
Jaromír Jágr ako hviezda tučniakov v roku 1996.
debata

V zámorí sa mu dostane obrovskej pocty. Dres s jeho číslom 68 bude visieť pod stropom domovskej haly Pittsburhu Penguins, v ktorom zažil český útočník najslávnejšie časy.

Stane sa tak iba tretím hokejistom v histórii tučniakov, ktorého dres bude vyvesený v aréne. Hoci Jágr pôvodne nebol tejto myšlienke naklonený, v nedávnom rozhovore pre agentúru AP povedal, že si túto poctu váži.

„Je to veľká česť, hoci takéto oslavy veľmi nevyhľadávam. Vždy som hral hokej, pretože ho milujem. Po individuálnych oceneniach som netúžil, hoci som ich získal veľa,“ povedal čerstvo 52-ročný Jágr.

Jaromír Jágr Čítajte viac V Česku bojuje o záchranu, pre Hudáčka si rozoštval fanúšikov. V NHL si Jágra uctia ako legendu

Keď nastúpi za Kladno, ktorého je majiteľom, stále priťahuje divákov v celej lige. Aj keď ako sám priznáva, hokej je pre neho aj duševnou hygienou.

„Na ľad si chodím oddýchnuť, zrelaxovať a schovať sa pred problémami. Zabúdam na to, čo musím riešiť mimo ľadu,“ vysvetlil Jágr.

V pittsburghskej PPG Arena mu bude tlieskať aj jeho krajan Jiří Hrdina. Toho na sklonku kariéry v roku 1990 Pittsburgh vytrejdoval hlavne preto, aby plnil úlohu akéhosi mentora pre mladíka z Kladna a pomohol mu zvyknúť si na život v zámorí.

„Klub ma pozval, teším sa, že uvidím chalanov po 30 rokoch a budem môcť Jardovi zatlieskať,“ uviedol pre český Blesk pred cestou do Pensylvánie.

koláž Čítajte viac Hudáčka nechceli, rozbehli ďalší bojkot. Frustrovaní fanúšikovia Kladna útočia na Jágra

Trojnásobný víťaz Stanley Cupu mal na Jágra dlho ťažké srdce. „Sklamal ma. Z môjho pohľadu je škoda, že sa postavil na stranu ľudí ako prezident (Miloš) Zeman alebo premiér (Andrej) Babiš,“ povedal Hrdina v roku 2019.

Ak keď majster sveta z roku 1985 nenávidí komunistov a často kritizuje sympatizantov Ruska, počas slávnostného víkendu v Amerike chce politiku nechať bokom.

„Čo sme si, to sme si! S hokejom to nemá nič spoločné. Jarda mal, teda vlastne stále má, fantastickú kariéru. Toto nikto nebude vyťahovať,“ ubezpečil Hrdina.

Jágra čaká počas víkendu nabitý program, okrem iného aj akcia v jednom z pittsburghských kasín s názvom „Noc Jaromíra Jágra“ či večera s bývalými spoluhráčmi, ktorú pripraví sám Mario Lemieux.

Jágrove partnerky. Učarovala mu i krásna Slovenka Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Jágrov vzťah trval najdlhšie šesť rokov. Kto...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Jaromír Jágr #Pittsburgh Penguins #Jiří Hrdina