Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký prehľad Pospíšila, novú zmluvu v NHL oslávil krásnou asistenciou. Je to len začiatok, tvrdí Slovák

Zo súboja slovenských hokejistov v NHL vyšiel víťazne útočník Martin Pospíšil. Jeho Calgary Flames uspelo na ľade New Jersey Devils s obrancom Šimonom Nemcom 5:3.

09.02.2024 06:15 , aktualizované: 09:33
Martin Pospíšil Foto:
Martin Pospíšil sa teší s Jacobom Markströmom z víťazstva Calgary Flames.
debata

Spomedzi Slovákov boli v akcii aj Martin Fehérváry a Erik Černák ktorí nebodovali. Hetrikom sa blysol Čech Martin Nečas, ktorého Carolina zdolala Colorado 5:2.

Pospíšil, ktorý sa vo štvrtok dočkal novej dvojročnej zmluvy s Calgary, zaznamenal pri víťazstve nad New Jersey svoju ôsmu asistenciu v sezóne a dvanásty bod.

Na začiatku druhej tretiny ukázal veľký prehľad v hre, krásnou prihrávkou našiel Nazema Kadriho a jeho strelu do prázdnej bránky doklepol Connor Zary.

Pospíšil odohral takmer dvanásť a pol minúty a okrem prihrávky zaznamenal aj plusový bod, dve strely, jeden blok, dva bodyčeky a dvojminútový trest za podrazenie.

Jeho krajan v domácom drese New Jersey Šimon Nemec strávil na ľade 16 minút blokoval jednu strelu. Diabli prehrali tretí z posledných štyroch zápasov.

SR Hokej SZĽH Šatan Ramsay TK BAX Čítajte viac Šatan musel čeliť otázkam ohľadne hráčov z KHL. Prezradil termín, kedy sa o ich (ne)účasti na MS rozhodne

Zaujímavosťou je, že za Calgary skórovalo päť rôznych hráčov. Okrem Zarycho nimi boli Mikael Backlund, Kevin Rooney, Andrej Kuzmenko a Andrew Mangiapane. Brankár Flames Jacob Markström predviedol 37 zákrokov.

V tejto sezóne nastúpil Pospíšil na 35 duelov a zaznamenal 12 bodov (4+8). Pospíšilovi vyšiel duel po predĺžení kontraktu s Flames. Vo štvrtok sa dohodol s klubom na dvojročnom predĺžení zmluvy.

„Znamená to pre mňa veľa, pretože nebol ľahké sa dostať do tímu. Teším sa z toho, no ešte to je len začiatok. Dám do toho všetko každý deň ako som to robil predtým. Môj štýl je založený na tvrdej práci a chcem to priniesť každý deň,“ skonštatoval pre oficiálnu webstránku. Darí sa aj Andrejovi Kuzmenkovi, ktorý skóroval aj v druhom stretnutí za „plamene“.

Adam Huska Čítajte viac Šokujúci pohľad na Instagram slovenského hokejového reprezentanta. Propaguje rozhovor s Putinom

Za domácich nevyšiel návrat Jackovi Hughesovi, od začiatku januára vynechal 11 zápasov pre zranenie v hornej časti tela. Počas 20:24 minút strávených na ľade mal štyri strely na bránku a tri „mínusky“. Kouč Lindy Ruff sa po zápase vyjadril k jeho výkonu: „Veľmi s nami netrénoval a pravdepodobne mu to uškodilo. Myslím si, že jeho energia bola dobrá. Niektoré povinnosti však nesplnil podľa mojich predstáv.“ Nemec nastúpil v prvom útoku Devils a odohral 15:54 min.

Kríza Capitals pokračuje, keď prehrali šiestykrát v rade. Washington neuspel na ľade Floridy 2:4, víťazný gól vsietil v 55. minúte Ryan Lomberg a skóroval tak po 35 zápasoch. Na všetkých ostatných presných zásahoch Floridy sa podieľal Matthew Tkachuk. Úvodný gól padol do domácej bránky – skóre otvoril Alexander Ovečkin.

Capitals získali v uplynulých šiestich stretnutia len bod. Na ľade Panthers dvakrát viedli. „Musíme nájsť spôsob, ako si udržať náskok. Potrebujeme hrať konzistentnejšie počas celých 60 minút,“ uviedol kormidelník hostí Spencer Carbery. Slovenský bek Fehérváry opäť nastúpil v prvej obrannej dvojici Capitals s Johnom Carlsonom, strávil na ľade 17:32 minúty, mal jednu mínusku a dve trestné minúty za seknutie.

Patrik Bartošák Čítajte viac Zbil otca, škrtil frajerku. Spišiaci podpísali Čecha so škandalóznou minulosťou, okamžitá kritika

Prehru so svojím tímom zaznamenal taktiež Erik Černák, ktorého Tampa ťahala za kratší koniec na ľade New Yorku Islanders (2:6). Po góle i asistencii mali za domácich Bo Horvat a Mathew Barzal.

„Odhodlanie, ktoré chlapci predviedli bolo fenomenálne. Vracali sa späť do obrany, blokovali strely. To sú veci, ktoré nevyžadujú talent, ale len vôľu,“ povedal Patrick Roy, tréner Islanders. Černák hral v druhej obrannej dvojici „bleskov“. Zaznamenal mínusový bod, dve strely na bránku i hity a 22:42 minút na ľade.

K triumfu Caroliny výrazne prispel okrem Nečasa aj Teuvo Teräväinen, ktorý mal štyri asistencie. „Nečas je talentovaný hráč, čo vieme. Niekedy počas stretnutia alebo striedaní nie je výrazný, ale vždy je tam,“ povedal tréner domácich Rod Brind'Amour.

Avalanche prehrali tretí duel v rade. „Myslím, že naši chlapci dnes hrali veľmi tvrdo. Rozhodol však náš zlý začiatok a hra v špeciálnych tímoch,“ skonštatoval kormidelník hostí Jared Bednar.

NHL – sumáre:
Boston Bruins – Vancouver Canucks 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Góly: 1. Marchand (Coyle), 16. Heinen (Coyle), 21. Geekie (Pastrňák, Zacha), 21. Zacha (Van Riemsdyk, Pastrňák). Brankári: Ullmark – Demko, strely na bránku: 25:17.

Florida Panthers – Washington Capitals 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
Góly: 25. Tkachuk (Forsling), 38. Reinhart (Tkachuk, Verhaeghe), 55. Lomberg (Kulikov), 60. Luostarinen (Tkachuk) – 17. Ovečkin (Sandin, McMichael), 35. Mantha (Sgarbossa, Protas). Brankári: Bobrovskij – Kuemper, strely na bránku: 41:23.

New Jersey Devils – Calgary Flames 3:5 (1:1, 0:1, 2:3)
Góly: 16. Palát (Bratt, Hischier), 45. Hischier (Bratt), 54. Palát (Miller, Bratt) – 19. Backlund (Mangiapane, Coleman), 24. Zary (Kadri, POSPÍŠIL), 43. Rooney (Hanifin, Tanev), 50. Kuzmenko (Hanifin, Zary), 59. Mangiapane. Brankári: Vaněček – Markström, strely na bránku: 40:30.

Philadelphia Flyers – Winnipeg Jets 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)
Góly: 4. Foerster (Poehling, Cates), 15. Konecny (Frost, Se. Walker), 19. Frost (Tippett, Konecny), 23. Poehling – 55. Connor (Scheifele, Morrissey). Brankári: Ersson – Brossoit, strely na bránku: 21:29.

New York Islanders – Tampa Bay Lightning 6:2 (3:1, 3:1, 0:0)
Góly: 5. Dobson (Pageau), 15. Barzal (Horvat), 19. Palmieri (Reilly, Nelson), 28. Pulock (Engvall), 29. Horvat (Barzal, Pelech), 36. Cizikas – 7. Kučerov (Raddysh), 22. Hagel (Cirelli, Hedman). Brankári: Sorokin – Johansson, strely na bránku: 24:20.

Carolina Hurricanes – Colorado Avalanche 5:2 (3:2, 1:0, 1:0)
Góly: 2. Nečas (Skjei, Staal), 7. Nečas (Burns, Teräväinen), 17. Nečas (Teräväinen, Slavin), 33. Bunting (Teräväinen, Burns), 60. Jarvis (Teräväinen, Aho) – 20. Parise (O'Connor, Girard), 20. Girard (Cogliano). Brankári: Kočetkov (od 21. do 41. Raanta) – Georgijev, strely na bránku: 27:27.

Arizona Coyotes – Vegas Golden Knights 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)
Góly: 5. Zucker (Välimäki, Maccelli), 44. Keller (Schmaltz) – 1. Marchessault (Barbašev, Roy), 2. Hague (Brisson, Karlsson), 7. Stephenson (Stone, Cotter). Brankári: Ingram (13. Vejmelka) – Hill, strely na bránku: 22:34.

Slováci v akcii:
Martin Fehérváry (Washington) 17:32 0 0 0 –1 0 2
Šimon Nemec (New Jersey) 15:54 0 0 0 0 0 0
Martin Pospíšil (Calgary) 12:23 0 1 1 +1 2 2
Erik Černák (Tampa Bay) 22:42 0 0 0 –1 2 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

Najstarší aktívni hokejisti v zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Okrem presného veku desiatich veteránov (k 1....
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New Jersey Devils #Calgary Flames #Martin Pospíšil #Šimon Nemec